Dijous, 25 d'abril de 2024
coronavirus

La Fiscalia arxiva les diligències obertes al Centre Geriàtric de la Pobla

Les diligències eren preprocessals i no s’ha apreciat cap irregularitat en la gestió de la residència, que demana més testos a Salut

Jordi Ubach Llorens 22 d'abril de 2020 a les 10:22
Entrada principal del Centre Geriàtric del Pirineu | Jordi Ubach
La Fiscalia de Lleida ha arxivat les diligències que va obrir fa uns dies al Centre Geriàtric del Pirineu de la Pobla de Segur al no apreciar cap irregularitat en la gestió. Segons ha avançat aquest dimecres el diari Segre, les diligències no eren penals, sinó preprocessals, i es van obrir amb la finalitat d’obtenir dades de la residència, que ha patit un important brot de Covid-19.

La pallaresa és una de les 50 residències catalanes i de les 126 d'arreu de l’estat espanyol que s’han investigat dins l’àmbit civil. A banda, la Fiscalia també investiga penalment vint geriàtrics catalans per denúncies interposades per familiars i treballadors, entre altres, a l'entorn de la gestió per la crisi del coronavirus. Una d’aquestes és a la demarcació de Lleida, però no n’ha transcendit el nom.

La Fiscalia afirma que des del principi de l'emergència sanitària ha fet seguiment “permanent” de la situació de les persones de la tercera edat i/o discapacitats, i “particularment” dels que viuen en centres i residències de gent gran. Les residències han estat un dels focus principals d'expansió de la Covid-19, i s'hi han produït més de 2.400 de les 8.845 morts que hi ha hagut a Catalunya des de l'inici de la pandèmia.

El Centre Geriàtric demana confirmar els malalts recuperats

Des del Centre Geriàtric del Pirineu s’han mostrat sorpresos per aquesta notícia, ja que asseguren que “desconeixien” que la Fiscalia els hagués obert diligències, però asseguren que si aquestes s’han arxivat és perquè “ho estem fent bé”. El metge de la residència, Ramon Mitjana, explica que el centre es va “hospitalitzar” des d’un bon inici i això ha permès, entre altres coses, fer un tractament específic als malalts i “descongestionar” l’Hospital del Pallars.


La residència de la Pobla de Segur, a més, ha sol·licitat al Departament de Salut que realitzi les proves PCR a la trentena de residents que han superat la Covid-19 per confirmar que realment ja no són persones contagioses i també perquè puguin recuperar la vida normal. Des del centre afirmen que si no se’ls faciliten aquests anàlisis, realitzaran les proves pel seu propi compte amb testos que han adquirit.

A nivell de personal, la direcció del Centre Geriàtric del Pirineu assegura que aquesta setmana han recuperat treballadors i que actualment només queden 12 persones de baixa. La setmana que ve, expliquen, seguiran incorporant treballadors per recuperar poc a poc la normalitat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació