Dissabte, 27 d'abril de 2024
coronavirus

La Pobla suma quatre nous contagis i tornen a augmentar els ingressos per coronavirus

Ja són 89 el total de casos al Pallars, mentre que l’Hospital Comarcal torna a tenir 17 persones ingressades amb Covid-19

Jordi Ubach Llorens 11 d'abril de 2020 a les 09:50
Entrada a Urgències de l’Hospital del Pallars | Jordi Ubach
Quatre nous positius a la Pobla de Segur han fet augmentar aquest divendres a 89 els casos confirmats de coronavirus a les comarques pallareses, segons el recull diari de dades del Departament de Salut. De tots els casos confirmats de Covid-19 al Pallars, 17 es troben ingressats a l’Hospital Comarcal del Pallars. Cal tenir en compte també que aproximadament la meitat dels 89 casos ja ha superat la malaltia.

La Pobla de Segur, on s’ubica el geriàtric que pateix un important brot, arriba doncs als 54 casos i continua liderant el nombre de contagis al Pallars, seguit dels 13 de Tremp i dels 5 de Sort. A més, si es llegeixen les dades segons la taxa de malalts diagnosticats per cada 10.000 habitants, l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de la Pobla té, amb 105'4, la xifra més alta de Catalunya.

Així, el Pallars Jussà ja acumula 75 positius, dels quals i a banda dels 67 que sumen Tremp i la Pobla, vuit corresponen als municipis de Gavet de la Conca (3), Salàs de Pallars (2), Conca de Dalt (2) i Isona i Conca Dellà (1). Al Pallars Sobirà el nombre de contagis ha augemntat als 14 i aquests s’han donat a Sort (5), Esterri d’Àneu (3), la Guingueta d’Àneu (2), Espot (2), Alt Àneu (1) i Rialp (1). Per comarques, el 84,2% de casos confirmats de Covid-19 pertanyen al Jussà, mentre que el 15,8% restant corresponen al Sobirà.


Pel que fa a les persones ingressades a l’hospital de Tremp, la xifra ha tornat aquest divendres a les 17 de dimecres, un nou repunt després de la disminució del dijous. Cal recordar que a Tremp es traslladen a l’Hotel Segle XX tots aquells pacients estables de Covid-19 que ja reben l’alta hospitalària per tal d’evitar nous contagis.

Aquests casos confirmats, no obstant, no són una mostra exacta de l’afectació de la malaltia a les nostres comarques, ja que les proves per detectar els positius de coronavirus estan circumscrites a aquells casos que presenten simptomatologia greu. Això significa que hi ha pacients amb símptomes lleus -o simplement que no n’han tingut- que no computen en el recompte oficial.


Cap mort i set noves altes a l’Alt Pirineu i Aran en les últimes 24 hores

El Departament de Salut ha informat que en el conjunt de la demarcació de Lleida hi han hagut aquest divendres dos morts per coronavirus, cap d'elles a l’Alt Pirineu i Aran, i s’han sumat 32 nous contagis. Al territori pirinenc s’ha donat l’alta hospitalària a set persones en les últimes 24 hores i ja se sumen 76 altes acumulades.

A la demarcació de Lleida ja s’han produït 92 morts i 1.252 casos detectats en tot l'episodi. A nivell català, aquest divendres hi ha hagut un lleuger repunt amb 100 nous morts, mentre que a l’estat espanyol s’ha registrat la xifra més baixa des del 24 de març.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació