Dimarts, 30 d'abril de 2024
coronavirus

El Pallars continua sumant contagis però disminueixen els ingressos per coronavirus

Tres nous positius detectats aquest dijous fan pujar a 85 el total de casos, mentre que el nombre de persones ingressades amb Covid-19 a l’Hospital Comarcal baixa a 15

Jordi Ubach Llorens 10 d'abril de 2020 a les 09:44
Un equip dels Agents Rurals desinfectant aquest dijous el CAP de Sort | Ajuntament de Sort
Tres nous positius detectats aquest dijous, dos dels quals a la Pobla de Segur i un que correspon a una veïna d'Esterri d’Àneu que es troba fora del municipi, han fet augmentar a 85 els casos confirmats de coronavirus a les comarques pallareses, segons el recull de dades del Departament de Salut. De tots els casos confirmats de Covid-19 al Pallars, 15 es troben ingressats a l’Hospital Comarcal del Pallars. Cal tenir en compte també que gairebé la meitat dels 85 casos ja ha superat la malaltia.

La Pobla de Segur, on s’ubica el geriàtric que pateix un important brot, ha assolit el mig centenar de casos i continua liderant el nombre de contagis al Pallars, seguit dels 13 de Tremp i dels 5 de Sort. A més, si es llegeixen les dades segons la taxa de malalts diagnosticats per cada 10.000 habitants, l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de la Pobla té, amb 97,6, la xifra més alta de Catalunya.

Així, el Pallars Jussà ja acumula 71 positius, dels quals i a banda dels 63 que sumen Tremp i la Pobla, vuit corresponen als municipis de Gavet de la Conca (3), Salàs de Pallars (2), Conca de Dalt (2) i Isona i Conca Dellà (1). Al Pallars Sobirà el nombre de contagis ha augemntat als 14 i aquests s’han donat a Sort (5), Esterri d’Àneu (3), la Guingueta d’Àneu (2), Espot (2), Alt Àneu (1) i Rialp (1). Per comarques, el 83,5% de casos confirmats de Covid-19 pertanyen al Jussà, mentre que el 16'5% restant corresponen al Sobirà.


Pel que fa a les persones ingressades a l’hospital de Tremp, la xifra ha baixat aquest dijous a 15, dos menys que durant l’última setmana. Es confirma doncs, la tendència a la baixa del nombre de casos de coronavirus que requereixen hospitalització. Cal recordar que a Tremp es traslladen a l’Hotel Segle XX tots aquells pacients estables de Covid-19 que ja reben l’alta hospitalària per tal d’evitar nous contagis.

Aquests casos confirmats, no obstant, no són una mostra exacta de l’afectació de la malaltia a les nostres comarques, ja que les proves per detectar els positius de coronavirus estan circumscrites a aquells casos que presenten simptomatologia greu. Això significa que hi ha pacients amb símptomes lleus -o simplement que no n’han tingut- que no computen en el recompte oficial.


Cap mort i cinc noves altes a l’Alt Pirineu i Aran en les últimes 24 hores

El Departament de Salut ha informat que en el conjunt de la demarcació de Lleida hi han hagut aquest dijous dos morts per coronavirus, cap d'elles a l’Alt Pirineu i Aran. S’han sumat 66 nous contagis, dels quals 12 han estat al Pirineu. Al territori pirinenc s’ha donat l’alta hospitalària a cinc persones en les últimes 24 hores i ja se sumen 69 altes acumulades.

Aquest dijous, doncs, hi ha hagut un repunt de casos a la demarcació, on s’acumulen 90 morts i 1.220 casos detectats. A nivell català, aquest dijous s’ha mantingut la tendència a la baixa amb 83 morts i 684 nous contagis en les últimes 24 hores, mentre que a l’estat espanyol la xifra de morts ha caigut en 683 en un dia.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació