Dissabte, 20 d'abril de 2024
coronavirus

Les mascaretes anunciades per la Generalitat no arribaran fins al 20 d'abril

La partida inicial serà d'1,5 milions d'unitats, segons ha detallat l'executiu després d'anunciar que el material arribaria dimarts vinent a les farmàcies del país

Redacció 11 d'abril de 2020 a les 09:41
Un vianant amb mascareta passejant en imatge d'arxiu | Adrià Costa
El Govern retarda el repartiment de mascaretes que havia anunciat. Si tant el president Quim Torra com la portaveu de l'executiu, Meritxell Budó, havien anunciat dijous que el 14 d'abril estaria disponible una partida de 100.000 mascaretes per als ciutadans catalans, ara la pròpia Budó ha ajornat la data al dia 20. Ampliant-ne, això sí, la partida inicial a 1,5 milions d'unitats.

"Volem garantir que tenim una quantitat de mascaretes suficient", ha justificat Budó, en compareixença telemàtica aquest divendres. L'argument és que, d'aquesta manera, tothom en pugui tenir des del primer moment que arribin a les farmàcies. El cost total de la mesura s'acosta als 8,5 milions d'euros, a 60 cèntims per mascareta.

Pel que fa al mètode de repartiment, la portaveu ha explicat que es distribuiran en aquests establiments amb la targeta sanitària. Cada català en podrà tenir una de forma gratuïta, sempre i quan presenti el document. Respecte a l'anunci que ha fet minuts abans el govern espanyol segons el qual repartirà mascaretes al transport públic, Budó ha matisat que aquest repartiment serà exclusivament "per a aquelles persones que treballen en l'àmbit del transport públic".
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació