Divendres, 3 de maig de 2024
coronavirus

Vuit nous positius al Jussà eleven a 50 els casos de coronavirus al Pallars

Ingressades aquest dilluns 17 persones amb Covid-19 a l’Hospital Comarcal del Pallars

Jordi Ubach Llorens 30 de març de 2020 a les 20:03
Entrada d’urgències de l’Hospital del Pallars de Tremp | Jordi Ubach
Vuit nous positius detectats des de dissabte al Pallars Jussà han fet augmentar a 50 els casos de coronavirus a les comarques pallareses, segons el mapa interactiu d’àrees de salut de la Generalitat. En les últimes 48 hores, l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de la Pobla de Segur ha registrat quatre nous positius i l’ABS de Tremp quatre més, mentre que l’ABS del Pallars Sobirà manté els vuit casos que ja tenia.

La Pobla de Segur continua com la zona amb més contagis del Pallars, amb 29, seguida dels 13 de l'àrea de Tremp i dels vuit registrats a tota la comarca del Pallars Sobirà. A més, si es llegeixen les dades segons la taxa de malalts diagnosticats per cada 100.000 habitants, l’ABS poblatana és, amb 487’9, la que té la xifra més alta de tot Catalunya, per damunt fins i tot d’Igualada.

Del mig centenar de casos confirmats de Covid-19 al Pallars, fins a 17 -dos més que dissabte- es troben ingressats a l’Hospital Comarcal del Pallars. Totes les persones ingressades estan aïllades a planta i set són residents del Centre Geriàtric del Pirineu de la Pobla de Segur. El brot de la residència poblatana ha deixat ja dos morts i set avis més es mantenen en règim d’aïllament al propi centre, així com 17 treballadors confinats, 11 dels quals amb Covid-19.


Aquests casos confirmats, no obstant, no són una mostra exacta de l’afectació de la malaltia a les nostres comarques, ja que les proves per detectar els positius de coronavirus estan circumscrites a aquells casos que presenten simptomatologia greu. Això significa que hi ha pacients amb símptomes lleus -o simplement que no n’han tingut- que no computen en el recompte oficial.

Dos morts i 11 altes a l’Alt Pirineu i Aran en les últimes 48 hores

El Departament de Salut també ha informat que en el conjunt de la demarcació de Lleida hi han hagut entre dissabte i dilluns vuit morts per coronavirus -dos dels quals a l’Alt Pirineu i Aran- i 120 nous contagis. Al Pirineu s’ha donat l’alta hospitalària a 11 persones en 48 hores. En tot l'episodi, a la demarcació hi ha hagut 50 morts i 752 casos positius. 

Aquest dilluns hi ha hagut tant a Catalunya com a Espanya una disminució dels contagis. A Catalunya, les últimes xifres mostren aquesta reducció de casos, tot i que les morts s’han enfilat a les 1.672. En el conjunt de l’estat espanyol s'han sumat 812 morts per coronavirus en les últimes 24 hores i la xifra total de víctimes és, segons les últimes xifres, de 7.340.



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació