Divendres, 3 de maig de 2024
coronavirus

Tres nous positius a l’àrea de Tremp eleven a 42 els casos de coronavirus al Pallars

Ingressades actualment 15 persones amb Covid-19 a l’Hospital Comarcal del Pallars

Jordi Ubach Llorens 29 de març de 2020 a les 11:28
Entrada principal a l’Hospital Comarcal del Pallars | Jordi Ubach
Tres nous positius a l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Tremp han fet augmentar a 42 els casos de coronavirus a les comarques pallareses, segons el mapa interactiu d’àrees de salut de la Generalitat. L’ABS de la Pobla de Segur continua com la zona amb més contagis del Pallars, amb 25, seguida dels nou de la de Tremp i dels vuit del Pallars Sobirà.

De tots els 42 casos de Covid-19, fins a 15 -un més que divendres- es troben ingressats a l’Hospital Comarcal del Pallars. Totes les persones ingressades estan aïllades a planta i set són residents del Centre Geriàtric del Pirineu de la Pobla de Segur.

Aquests casos confirmats, no obstant, no són una mostra exacta de l’afectació de la malaltia a les nostres comarques, ja que les proves per detectar els positius de coronavirus estan circumscrites a aquells casos que presenten simptomatologia greu. Això significa que hi ha pacients amb símptomes lleus -o simplement que no n’han tingut- que no computen en el recompte oficial.

El Departament de Salut va informar divendres que està estudiant la possibilitat d’habilitar un segon hotel hospital a Tremp, després que el passat cap de setmana es fes el trasllat de pacients de llarga estada de l’Hospital del Pallars a l’Hotel Alegret. Segons el departament, s’està treballant amb establiments propers a l’hospital.

Un mort i cinc altes a l’Alt Pirineu i Aran

El Departament de Salut també ha informat que en el conjunt de la demarcació de Lleida hi han hagut aquest dissabte quatre morts per coronavirus -un dels quals a l’Alt Pirineu i Aran- i 110 nous contagis. Al Pirineu s’ha donat l’alta hospitalària a cinc persones. En tot l'episodi, a la demarcació hi ha hagut 40 morts i 604 casos positius. 

A Catalunya, aquest dissabte ha frenat el ritme de contagis i en les últimes 24 hores s'han registrat 156 noves víctimes mortals i 763 nous positius. En el conjunt de l’estat espanyol s’han comptabilitzat 838 víctimes mortals en l’últim dia, un nou rècord de mortalitat.




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació