16 d'abril de 2024
coronavirus

Tres possibles casos de coronavirus a la comissaria dels Mossos de Tremp

El sindicat de Mossos d'Esquadra USPAC denuncia la manca de tests per als agents, alhora que demana més material per evitar contagiar la població

Tomàs Garcia Espot 30 de març de 2020 a les 15:35
Mossos d’Esquadra fent un control darrerament | ACN
Tres agents d'entre els set o vuit confinats de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Tremp són possibles portadors del coronavirus. Així ho han confirmat a Pallars Digital fonts del sindicat del cos USPAC, que asseguren, però, que la manca de tests impedeix confirmar si aquests tres casos són realment positius. 

Segons el portaveu de la Regió Policial Pirineu Occidental, Xavier Teixidó, el període de quarentena d'aquests agents finalitza a finals d'aquesta setmana, i previsiblement es podran reincorporar a la feina. Un fet, adverteix Teixidó, que posa en risc tant la població del Pallars com als propis agents, ja que podrien ser portadors del virus malgrat no presentar símptomes.

En aquest sentit, des del sindicat demanen que se'ls hi realitzi la prova el més aviat possible per tal d'evitar nous contagis. A més, tot i assegurar que la situació està sota control, denuncien la manca de recursos per fer front a la pandèmia. El principal problema, afirmen, són els guants de protecció, ja que a la comissaria de Tremp només disposen de talles S i M, malgrat que la majoria dels agents n'utilitzen de L i XL. 

Pel que fa a les altres comissaries de la Regió Policial Pirineu Occidental, el sindicat ha confirmat un possible cas d'un agent de Pont de Suert, que actualment es troba en règim d'aïllament. També ha informat d'un possible cas a la comissaria de Sort, que finalment ha resultat ser negatiu al no presentar més símptomes. 

10 positius confirmats a la comissaria de la Seu

El mateix sindicat USPAC ja ha demanat aquest cap de setmana que es prenguessin mesures urgents davant la propagació del virus a la comissaria de la Seu d'Urgell, on ja hi ha 10 agents casos confirmats. En el comunicat també manifesta la preocupació de la regió del Pirineu al ser una de les zones de Catalunya amb població envellida, alhora que reivindica la necessitat de minvar el risc de contagi per totes les vies. 
 



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació