Dimarts, 30 d'abril de 2024

El nacionalisme que crema

«Espanya prefereix cremar el Cap de Creus abans de demanar ajuda al veí, en una demostració de xovinisme destructiu amb conseqüències reals i concretes»

Germà Capdevila 18 de juliol de 2021 a les 20:00
Hi ha nacionalismes que creuen que la seva nació mereix els mateixos drets i llibertats que la resta de nacions lliures del món. Hi ha nacionalismes que creuen que la seva nació és superior a les altres i que han rebut un designi diví d’imposar la seva llengua, les seves lleis i la seva cultura.  

Hi ha nacionalismes que busquen restaurar la llibertat perduda de la seva nació. Hi ha nacionalismes que busquen imposar la supremacia de la seva nació sobre d’altres. Hi ha nacionalismes constructius i n’hi ha de destructius.

L’Empordà crema, però el foc que la crema és espanyol i s’ha d’extingir amb aigua espanyola llençada des d’avions espanyols que portin la bandera espanyola pintada al timó de cua. Hi ha avions hidrants a només 15 minuts de distància, a Perpinyà, però abans d'acceptar la humiliació de demanar ajuda als bombers nord-catalans, millor esperar que vinguin avions espanyols de Saragossa o Formentera. 

Segons explicava Andreu Merino en aquesta peça, resulta encara més punyent saber que hi ha vigent un pla de cooperació transfronterera, anomenat Cooperem, preveu fer una gestió coordinada del risc d'incendi, donar una resposta transfronterera ràpida, eficaç i segura a les catàstrofes i aplicar d'una estratègia d'anticipació conjunta.

Mentrestant, més hectàrees cremades, més famílies desallotjades. Espanya prefereix deixar cremar el Cap de Creus abans de demanar ajuda al veí, en una demostració de xovinisme destructiu amb conseqüències reals i concretes. La quemé porque era mia.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació