Divendres, 19 d'abril de 2024
Llum

Llavorsí intentarà evitar l'èxode rural amb descomptes en la llum als seus veïns

Ampliarà el descompte de 200kW als veïns de Montenartró, Arestui i Baiasca que faci més de cinc anys que hi estan empadronats

Darío Albert 9 de maig de 2018 a les 11:27
Imatge aèria de Llavorsí | Ajuntament
Amb l’objectiu de pal·liar l'èxode rural, l'Ajuntament de Llavorsí ha decidit descomptar fins a 200 quilowatts mensuals de la factura de la llum als veïns que fa més de cinc anys que viuen als nuclis de Montenartró, Arestui i Baiasca. Així ho van decidir els regidors en l’últim ple, en què es va aprovar la modificació de l’ordenança municipal. 

Els veïns de Llavorsí i Aidí ja gaudien d’aquesta bonificació. Ara s’ha decidit ampliar-ho a tres poblacions del municipi que, en l’actualitat, sumen prop d’un centenar d’habitants. D'aquesta manera, si els veïns tenen la llum contractada a Factor Energia -companyia amb la qual l'ajuntament té un conveni- trobaran el descompte ja aplicat a la factura. En cas de tenir l'electricitat contractada amb una altra empresa, els veïns hauran de presentar les factures perquè se'ls aboni la quantitat bonificada. 

Aquesta no és l'única mesura que el municipi ha engegat amb l'objectiu de reduir el despoblament. Segons han explicat a Pallars Digital fonts del consistori, els veïns dels nuclis agregats al municipi reben una bonificació del 95% en l'impost de construcció. Així, els veïns que portin més de cinc anys vivint-hi o les famílies que hi arribin per instal·lar-se gaudiran d'aquest descompte en la llicència d'obres que demanin.

El ple municipal també va servir per aprovar la inversió de 350.000 euros per millorar la xarxa viària. Es destinaran a la carretera de Baiasca, a la de Montenartró, la d'Aidí i la d'Arestui. Per la intervenció en aquestes vies es comptarà amb ajuts de la Diputació de Lleida i de la Generalitat, a banda de l'aportació municipal. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació