Divendres, 26 d'abril de 2024
Literatura

Un relat sobre la despoblació guanya el primer concurs de la Vall Fosca

L'objectiu del concurs és promocionar la Vall Fosca a través de l'escriptura i la lectura

Redacció 5 de setembre de 2017 a les 10:46
Els tres guanyadors del concurs, durant l'acte d'entrega de premis | Museu
La primera edició del Concurs de Microrelats de la Vall Fosca ja té guanyadors. El jurat, format pels escriptors pallaresos Ferran Rella i Pep Coll, han escollit els tres relats que s'enduen els premis d'entre els prop de 70 participants. L'acte d'entrega dels guardons es va celebrar aquest dissabte al Museu Hidroelèctric de Capdella. 

El relat "Nens al poble" ha servit al periodista Robert Sendra per endur-se el primer premi. El seu microrelat parla del despoblament dels pobles de la Vall. El protagonista és un padrí que es queda sol al poble i es resisteix a marxar. De fet es quedarà sol fins a la seva mort. Després de la mort del padrí, la filla i els néts tornen a viure al poble. 

Sendra s'endú el primer premi, dotat d'una aportació econòmica de 500 euros. L'escriptor Oriol Solà i el periodista Enric Calvo guanyen el segon i el tercer guardó, amb 300 i 200 euros de premi respectivament. 

El Concurs de Microrelats de la Vall Fosca, organitzat pel Museu Hidroelèctric de Capdella i l'Ajuntament de la Torre de Capdella, té l'objectiu de promocionar a través de l'escriptura i la lectura la marca de la vall. Els relats s'editaran en un llibre en un termini de cinc anys, juntament amb les fotografies participants als concurs que des de fa 13 també organitza el consistori. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació