Divendres, 26 d'abril de 2024
esports

El 53è Ral·li de la Noguera Pallaresa arrenca amb l'estatal d'eslàlom

Un any més la capital del Sobirà acull el Ral·li Internacional, que enguany comptarà amb el Campionat d'Espanya d'Eslàlom

Jordi Ubach 21 de juliol de 2016 a les 12:46

El Ral·li de piragüisme torna un any més a Sort. Foto: Ajuntament de Sort


El 53è Ral·li Internacional de la Noguera Pallaresa arrenca aquest cap de setmana al Camp de regates l'Aigüerola de Sort amb el Campionat d'Espanya d'Eslàlom, un esdeveniment que comptarà amb la presència dels millors piragüistes d'eslàlom de l'Estat, alguns dels quals representaran Espanya als JJOO de Rio.
 
Des de fa uns dies, els carrers del poble, sobretot el paral·lel al riu Noguera Pallaresa, estan plens de remolcs amb piragües. La majoria dels atletes que participaran a la competició ja s'entrenen per aconseguir la seva millor marca al campionat. Avui dijous i demà divendres seran els dies d'entrenament oficials abans de la gran cita. Totes les competicions tindran lloc fins el 31 de juliol a l'Aigüerola, on els visitants també podran gaudir d’activitats culturals i festives.

El divendres tindrà lloc l'acte d'inauguració del 53è Ral·li Internacional de la Noguera Pallaresa, i la benvinguda de tots els palistes, a partir de les set de la tarda a la Plaça Major. El públic podrà gaudir de la projecció del film Caminos de Agua de Mikel Sarasola, escollida Millor Pel·lícula i Millor Pel·lícula d'Aventura a l'Inkafest Mountain Film Festival 2015 de Perú entre d'altres reconeixements. Al finalitzar l'acte, l'associació Ntlades oferirà un espectacle de teles acrobàtiques.

Pel dilluns està reservat el descens turístic per la Noguera Pallaresa, per dimarts la Copa Catalana de Joves Promeses d'Eslàlom, dimecres l'Open d'Esquimotatge i dijous l'Open de ràfting nocturn. Pel proper cap de setmana i coincidint amb la festa major de Sort, es durà a terme la Copa d'Espanya de Joves Promeses d'Eslàlom.

53 anys de competicions

Des de l’any 1964, moment en què es va celebrar el 1r Ral·li Turístic Internacional de la Noguera Pallaresa, Sort ha acollit nombroses competicions a nivell regional i internacional, com per exemple la Copa del Món d’Estil Lliure de 2014, el Campionat del Món de Descens de 2010, el Campionat del Món d’Estil Lliure de 2001 i el Campionat del Món de Descens Júnior de 1998, entre d’altres. En aquest context, el Ral·li Internacional de la Noguera Pallaresa s’ha celebrat cada any ininterrompudament, complint enguany els 53 anys d’història.

El tret de sortida de la temporada va ser amb el Campionat d’Espanya d’Estil Lliure, els dies 18 i 19 de juny al Camp de Regates l’Aigüerola de Sort. Els atletes pallaresos van demostrar les seves habilitats i el seu bon estat de forma aconseguint disset podis.
 

Programa del 53è Ral·li Internacional Noguera Pallaresa

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació