Divendres, 26 d'abril de 2024
esports

Participants d'arreu del planeta es reuniran a l'Epic Trail Aigüestortes

La prova, que acollirà el Campionat del Món d’Skyrunning, es celebrarà del 22 al 24 de juliol | Núria Picas, Pau Bartoló i Gerard Morales, entre els confirmats

Redacció 16 d'abril de 2016 a les 11:20

La Buff Epic Trail Aigüestortes 2016 arriba aquest juliol Foto: Josep Maria Montaner


La Buff Epic Trail Aigüestortes 2016 va escalfant motors per la seva edició d’enguany, que es celebrarà del 22 al 24 de juliol en els entorns del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Diversos corredors importants en l’àmbit internacional han confirmat ja la seva presència en una cursa que acollirà el Campionat del Món d’Skyrunning en les modalitats d’Ultra (105 km), Skymarathon (42 km) i Vertical Kilometer (2,8 km). A aquestes tres proves se’ls hi ha d’afegir la BUFF Epic Trail 21 km, que completarà l’esdeveniment. Totes les proves tindran la seva sortida i arribada a la població de Barruera, excepte la marató, que sortirà des d’Espot.

Corredors d’arreu del món

Per a aquest esdeveniment, ja només queden obertes les inscripcions per a l’Epic Trail 21k i pel Kilòmetre Vertical. Per tant, nombrosos atletes ja han confirmat la seva presència en una de les curses que s’hi disputen. Els inscrits són procedents de més de 25 països diferents: Espanya, França, Bulgària, República Txeca, Gran Bretanya, Itàlia, Noruega, Polònia, Romania o Suïssa entre alguns dels europeus, a més de Brasil, Veneçuela, Corea del Sud, Japó, Sud-àfrica, Austràlia o els Estats Units.
 

L'Epic Run Aigüestortes 2015, al coll de Mainera. Foto: Josep Maria Montaner


Per tant, l’elit del Trail Running es trobarà present en aquesta competició, incloent també als membres del BUFF Pro Team que ja han confirmat la seva presència. Així doncs, es podrà veure en acció a Núria Picas, guanyadora de l’Ultra Trail World Tour 2015; a Pau Bartoló, vencedor del TDS 2015; A Zaid Ait Malek, segon a l’Ultra Piriney 2015; Gerard Morales, campió d’Espanya Ultra 2016; així com a Yeray Durán, Manu Vilaseca, Carme Tort, Iván Camps o Mario Olmedo. Alguns altres dels confirmats per a aquesta edició 2016 són Luis Alberto Hernando, segon a la UTMB 2015, Andy Simons o Mira Rai. 

Aquests són alguns dels noms que protagonitzaran una dura batalla per aconseguir fer un gran paper en el Campionat Mundial d’Skyrunning. També cal esmentar que l’Ultra i l’Skymarathon seran puntuables amb 5 i 3 punts respectivament per a la UTMB. Tot això en un entorn inigualable, en un espai protegit únic al sud d’Europa i un terreny molt rigorós, amb cims que superen els 3.000 metres d’altitud.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació