Divendres, 26 d'abril de 2024

Nova campanya d'«Els Esmolets» de Sort per promocionar la Passa

Un nou superheroi arriba al poble per conèixer de primera mà les particularitats del Carnaval i d'aquest ball tradicional

Jordi Ubach 8 de febrer de 2016 a les 20:20

Un nou superheroi, de nom Superpassa, és enviat a càrrec de Requincuà a la vila de Sort amb l'objectiu de conèixer de primera mà què s'hi cou i en què consisteix la ballada popular de la Passa, així com l'excepcionalitat que caracteritza el Carnaval del poble. Aquest és el fil conductor d'una sèrie de vídeos que ha ideat, dirigit i produït l'Associació Cultural Els Esmolets, amb la intenció de promoure el ball de la Passa i el Carnaval de Sort.

En total són sis els vídeos que ha necessitat el superheroi pallarès per resumir les converses que ha mantingut el darrer mes amb els veïns de Sort, que li han explicat totes les peculiaritats del Carnaval i del seu acte estrella. El ball de la Passa tindrà lloc aquest dimarts, dia festiu a la població, a partir de les 16h de la tarda.

Una tradició recuperada ara fa un any

Els Esmolets van recuperar la Passa ara fa un any. Hi va ajudar una primera campanya a través de les xarxes socials consistent en publicar un cartell diari d'un personatge il·lustre "recolzant" la causa. L'objectiu, "crear consciència" sobre la importància de la festivitat. Enguany han fet un pas més amb aquesta original campanya audiovisual, que ha comptat amb la complicitat d'un bon grapat de persones i institucions del poble.

A continuació enllacem els cinc volums de les entrevistes que ha realitzat el corresponsal Superpassa.

Volum 1: La veu del poble (I) 
En aquest primer volum d'entrevistes, el corresponsal de Requincuà s'endinsa pels carrers de la vila de Sort amb l'objectiu de conèixer el Carnaval.

Volum 2: La veu del poble (II) 
El corresponsal de Requincuà continua aprofundint amb la temàtica del Carnaval parlant amb els veïns de Sort.

Volum 3: La Passa (I)
Superpassa s'endinsa de forma més concreta a la ballada popular de la Passa, la seva música, tradició i ball.

Volum 4: La Passa (II)
Superpassa parlar amb tres excaps de Passa amb l'objectiu de conèixer què és aquesta figura i com ha d'actuar durant la Passa, el contrapàs i el nus del dimarts de Carnaval.

Volum 5: La veu del poble (III) 
En aquest darrer vídeo, els Esmolets donen per conclosa la campanya #salvemlapassa 2016.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació