Divendres, 26 d'abril de 2024

Resultat de mèrit de Marc Vilanova al Campionat d'Espanya de ciclisme

El de Tremp acaba a només 20 segons del doble campió, Alejandro Valverde (Movistar)

Jordi Ubach 29 de juny de 2015 a les 11:32

Vilanova inspeccionant el circuit, dissabte. Foto: Marc Vilanova

El ciclista de Tremp Marc Vilanova, actualment a les files de l'equip Start-Massi paraguaià, ha format part aquest diumenge del grup de corredors que ha participat al Campionat d'Espanya de fons disputat a Càceres. Vilanova ha aconseguit un resultat de mèrit, ja que ha completat el circuit, de 189,5 quilòmetres, a només 20 segons del guanyador, que enguany ha estat el corredor de l'equip Movistar, Alejandro Valverde.

Marc Vilanova va acabar la carrera en la 47a posició d'un total de 141 corredors, i ha explicat que va tenir "molt bones sensacions" en cursa, tot i la calor asfixiant, que va arribar als 40ºC de temperatura. Aquest és el segon cop que Marc Vilanova disputa la prova, després que l'any passat no l'aconseguís acabar quan competia en la categoria Elit.

Vilanova, de 27 anys, ha estat el millor dels tres components de l'Start-Massi, equip que completaven Axel Costa, que va acabar a 5 segons del pallarès, i l'aranès Ruben Caseny, que es va despenjar i va arribar a gairebé 10 minuts de Valverde.

Primer any com a professional

Aquesta és la primera temporada que Marc Vilanova corre com a ciclista professional, després que el passat gener es confirmés el seu fitxatge per l'equip paraguaià Start Cycling. El de Tremp va debutar professionalment a Argèlia el mes de març amb uns resultats molt esperançadors i en els darrers mesos ha corregut a Rússia, França i algunes de les curses més populars de Bèlgica: les karmesses.