Dimarts, 30 d'abril de 2024
municipis

Farrera i Tírvia s’uneixen per crear la Mancomunitat de la Ribalera

L'objectiu és millorar l’acció conjunta dels dos municipis en benefici de la població, defensant el desenvolupament econòmic, la cultura, el repte demogràfic i el sector primari

Pallars Digital Ribalera | 17 d'abril de 2024 a les 08:30
Cartell de la mancomunitat en defensa del sector primari pallarès | Mancomunitat de la Ribalera
Els ajuntaments de Farrera i Tírvia s'han unit per crear la Mancomunitat de la Ribalera. Aquesta unió, tal com afirmen en un post conjunt publicat a les xarxes socials, busca millorar l'acció conjunta dels dos municipis en benefici de la seva població, defensant els interessos comuns, el desenvolupament econòmic, la cultura, el repte demogràfic i el sector primari, entre d’altres.

L'associació entre els dos consistoris no és casual, ja que Tírvia i Farrera comparteixen vincles històrics i geogràfics, com també la vall de la Ribalera, un espai únic i singular que dona nom a l'associació entre aquestes administracions locals. 

Una de les batalles compartides de tots dos municipis és la gestió de les pistes forestals, el manteniment de les quals no es pot assumir des dels propis ajuntaments. Així ho explica a Pallars Digital l'alcalde de Tírvia, Joan Farrera, que defensa que una acció conjunta entre tots dos municipis a l'hora de buscar solucions els pot donar "més força".
 

Com a primera acció, encara que simbòlica, els dos ajuntaments han volgut donar suport a la pagesia i la ramaderia del Pallars i el Pirineu col·locant una pancarta que resa "Sense pagesia ni ramaderia no hi ha futur".

Afirmen que "en un context de canvi climàtic i increment de preus, el suport dels consistoris és total pel que fa a les seves reivindicacions contra la manca de previsió per la sequera, l’excés de tràmits burocràtics i administratius o els preus injustos, entre d’altres". 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació