Dilluns, 29 d'abril de 2024
senderisme

Més de 400 persones gaudeixen un any més de la Caminada de Carenes

La 14a edició d’aquesta marxa no competitiva s’ha desenvolupat sense incidències remarcables i sota una calor sufocant, que ha suposat un punt més d’exigència als participants

Pallars Digital Tremp | 15 d'abril de 2024 a les 12:04
Participants de la Caminada de Carenes 2024 | Jordi Peró
Un total de 411 persones han participat aquest dissabte en una nova edició de la Caminada de Carenes, la marxa no competitiva que uneix el Pont de Suert i Tremp, i que com cada any, comptava amb les seves tres modalitats. La calor, tot i que sufocant, no ha causat incidències remarcables, però sí que ha suposat un punt més d’exigència als participants.

En aquesta 14a edició, 90 persones han realitzat la marxa des de la capital ribagorçana fins a Tremp, amb 52 quilòmetres recorreguts i un desnivell positiu acumulat de 2.154 metres. En aquesta modalitat han arribat en primera posició Marc Marin, del Centre Excursionista de l’Alta Ribagorça en categoria masculina i Gemma Alfonso, del Club Excursionista Súria, en categoria femenina.
 
Mentrestant, 211 participants han pres part en el tram des d'Adons fins a la capital del Pallars Jussà, amb un recorregut de 28 quilòmetres i 832 metres positius de desnivell acumulat. Finalment, 110 persones han caminat des de Gurp fins a Tremp en la modalitat Carenetes, que suposen 9 quilòmetres de recorregut.

La valoració d’aquesta jornada és molt positiva tant des de l’organització com des de les persones que n’han format part. Més de 160 voluntaris ajuden cada any perquè les Carenes siguin un èxit. De fet, el recorregut transcorre per paratges naturals d’extraordinària bellesa i alt valor paisatgístic, però que a la vegada fan complicada la ubicació dels avituallaments i serveis als participants degut a l’orografia del terreny.
 
El públic participant ha presentat perfils d’edat i condició física molt diversos, ja que les possibilitats de la marxa afavoreixen que tingui un caràcter força popular. A les Carenetes, per exemple, hi han participat infants de només 5 anys.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació