Dilluns, 29 d'abril de 2024
aigua

El Pallars rebrà 2,6 milions d'euros per millorar les xarxes d'aigua potable

Les subvencions de l'ACA beneficiaran 21 municipis per tal de reduir pèrdues, reparar fuites o rehabilitar dipòsits

Pallars Digital Pallars | 2 d'abril de 2024 a les 10:54
Imatge d'unes obres recents en una canonada a Tremp | Ajuntament de Tremp
El Pallars rebrà prop de 2,6 milions d'euros en subvencions de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per tal de millorar les xarxes d'aigua potable. Els ajuts beneficiaran un total de 21 municipis de les dos comarques, 12 del Pallars Jussà i 9 del Pallars Sobirà.

En la primera, les subvencions ascendiran fins als 1.330.600 euros, que aniran a parar als municipis de Castell de Mur, Conca de DaltGavet de la ConcaIsona i Conca Dellàla Pobla de SegurLlimianaSalàs de PallarsSant Esteve de la SargaSarroca de BelleraSenteradaTalarn i Tremp.
 
Pel que fa al Pallars Sobirà, els ajuts suposaran una inversió total d'1.361.782 euros, i seran per a Alt Àneu, Baix PallarsFarrerala Guingueta d'Àneu, LladorreLlavorsí, RialpSoriguera i Espot.

Les ajudes de l'ACA serviran per reduir pèrdues a la xarxa d'aigua, rehabilitar o impermeabilitzar els dipòsits, digitalitzar les xarxes en baixa, així com campanyes de recerca i reparació de fuites.
 
Al conjunt de les comarques de Lleida, s'atorgaran 172 subvencions que beneficiaran a un total de 157 municipis. Es preveu que es destinin més de 23 milions d’euros de la línia d'ajuts.

Per tipologies, 139 dels ajuts seran per reducció de pèrdues; 71 per a la digitalització de la xarxa; 26 per a la rehabilitació o impermeabilització de dipòsits i 36 per a campanyes de recerca i reparació de fuites.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació