Dissabte, 27 d'abril de 2024
meteorologia

Activada l'alerta per fort vent al Pallars Sobirà i per pluges al Jussà

Al Pallars Jussà s'hi poden acumular fins a 100 litres en només 24 hores

Pallars Digital Tremp | 28 de març de 2024 a les 18:14
Filià, a la Vall Fosca, fa uns dies | Vall Fosca Climàtica
Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d'alerta al Pallars Sobirà el Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya, el Ventcat, per la previsió de ratxes fortes a tot el Pirineu durant les pròximes hores. També s'ha activat posat en prealerta el Pla especial d'emergències per inundacions de Catalunya, l'Inuncat, en diverses comarques del nord del país, entre elles el Pallars Jussà.

 Consulta la previsió del temps pels propers dies i hores

Pel que fa al vent, i segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, aquesta tarda, vespre i nit de dijous el vent bufarà del sud-oest amb una distribució extensa a l'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Cerdanya, on es podran superar els 90 km/h a cotes mitjanes i altes, sobretot al Pirineu Occidental. Divendres aquestes comarques també estaran afectades fins a la mitjanit per vent de component sud i és probable que se superin també els llindars a cotes mitjanes i altes a l'extrem nord.

És molt important remarcar que la combinació del vent fort amb la neu acumulada al Pirineu pot provocar el fenomen del torb. Així, cal que les persones que tinguin previst fer activitats a l'alta muntanya extremin les precaucions. També es demana molta prudència a la carretera, atès que es combina la previsió de fortes ratxes de vent amb l'operació sortida pel pont de Setmana Santa. 

 Consulta l'estat del trànsit en temps real

Per últim, a banda del vent, s'ha posat en prealerta el Pla especial d'emergències per inundacions de Catalunya, l'Inuncat, davant les previsions d'acumulació de pluja a diverses comarques de l'extrem nord del país. Concretament, es pot superar el llindar dels 100 litres en 24 hores al Pallars Jussà, a l'Alta Ribagorça i a la Val d'Aran.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació