Dissabte, 27 d'abril de 2024
geologia

S'ensorra la Roca del Bolet, tot un símbol de Figuerola d'Orcau

L'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà li retrà un homenatge durant el pròxim Festival de Senderisme i estudia fer-ne una recreació amb altres materials i col·locar panells informatius

Tomàs Garcia Espot Figuerola | 28 de març de 2024 a les 08:45
L'estructura va caure la nit de dimarts a dimecres | Ajuntament d'Isona i Conca Dellà
Els veïns de Figuerola d'Orcau i de la Conca Dellà han vist com un símbol del poble ha desaparegut de la nit al dia. La Roca del Bolet, una formació rocosa amb una forma molt característica, es va ensorrar la nit de dimarts a dimecres per culpa de l'erosió. Tot i que ha sigut un procés natural qui finalment l'ha enviat a terra, això no ha estalviat el disgust a la gent de la zona.
 
De moment, l'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà ha descartat reconstruir-la després d'assessorar-se amb un tècnic del Geoparc Orígens. L'opinió dels experts apunta que la desaparició de la roca era "un fet que tard o d'hora havia de passar". Així i tot, el consistori està estudiant fer-ne una rèplica amb altres materials i col·locar panells informatius.
 
En aquest sentit, la Roca del Bolet podria esdevenir un espai per explicar i entendre els processos erosius, ja que actualment al Geoparc no hi ha cap lloc dedicat a aquest fet. Justament, en aquesta zona de Figuerola es veuen molt clars aquests processos, i a banda de la Roca del Bolet, també s'estan formant altres estructures rocoses molt semblants.
 
El que sí que farà l'ajuntament serà retre-li un homenatge durant el pròxim Festival de Senderisme de la Conca Dellà, que tindrà lloc el primer cap de setmana de juny. En concret, es durà a terme una explicació històrica de la Roca del Bolet des de la seva formació fins a la seva caiguda.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació