Dissabte, 27 d'abril de 2024
Eleccions al Parlament 2024

Jeannine Abella serà la cap de llista de Junts a Lleida a les eleccions al Parlament

L'alcaldessa d'Isona i Conca Dellà es converteix en la primera pallaresa de la història en liderar una candidatura als comicis catalans

Tomàs Garcia Espot Pallars | 22 de març de 2024 a les 10:09
Jeannine Abella, durant una intervenció al Parlament de Catalunya durant la passada legislatura | Junts
L'alcaldessa d'Isona i Conca Dellà, Jeannine Abella, serà al cap de llista de Junts a la circumscripció de Lleida a les pròximes eleccions al Parlament del 12 de maig. Així ho ha confirmat ella mateixa aquest divendres a Pallars Digital després de ser l'única que s'ha presentat a les primàries del partit. Es tracta d'un fet històric i insòlit, ja que serà la primera pallaresa que liderarà una candidatura als comicis catalans.
 
En declaracions a aquest diari, Abella ha qualificat l'elecció com a una "alegria immensa", especialment "per a algú com jo que sempre ha somiat treballar pel país", assenyala. Al mateix temps, exposa que ha sentit una "sensació de vertigen", però ha posat en valor el fet de ser la primera pallaresa que liderarà una llista. "No he tingut temps d'assumir-ho", declara. De fet, explica que va rebre la proposta per telèfon ahir a la nit.

A les eleccions del 2021, Abella ocupava el sisè lloc a la llista de Junts a Lleida, però no va sortir escollida. Tanmateix, el gener del 2022, la renúncia del lleidatà Joan Carles Garcia va permetre l'advocada isonenca convertir-se en la tercera diputada pallaresa de la legislatura, juntament amb els trempolins Sílvia Romero (PSC) i Antoni Flores (ERC).

Des d'aleshores, Jeannine Abella s'ha perfilat com una de les cares més visibles de Junts del Pirineu a la cambra catalana. A les eleccions municipals de l'any passat, a més, va ser elegida alcaldessa d'Isona i Conca Dellà amb majoria absoluta, convertint-se en la segona dona a ocupar el càrrec després de Rosa Amorós, que també havia sigut diputada per ERC.
 
Abans d'ella, 10 pallaresos han ocupat un escó al Parlament des del 1980. D'aquests, set han sigut homes i tres, dones. Precisament, la seva companya pallaresa de legislatura, l'alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, també és una potencial aspirant a revalidar un lloc a les llistes del PSC per Lleida, tal com ha avançat ella mateixa al programa Tremp al Dia de Ràdio Tremp. El termini per presentar les candidatures finalitzarà el pròxim 1 d'abril.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació