Dissabte, 27 d'abril de 2024
salut

Les farmàcies del Pallars distribueixen gratuïtament prop de 500 productes menstruals reutilitzables

En el marc de l'acció "La Meva Regla, Les Meves Regles", que inclou també informació personalitzada i assessorament a les usuàries

Pallars Digital Tremp | 21 de març de 2024 a les 08:55
Una dona recollint una compresa de tela en una farmàcia de Tremp | Igualtat i Feminismes
Les farmàcies del Pallars han dispensat de manera gratuïta prop de 500 productes menstruals reutilitzables en el marc de l'acció La Meva Regla, Les Meves Regles, impulsada pel Departament d'Igualtat i Feminismes en col·laboració amb el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC).

Des del 4 de març, totes les nenes, dones i persones menstruants de Catalunya poden dirigir-se a la seva farmàcia més propera per demanar unes calces menstruals, una copa o un pack de dos compreses de tela, i rebre informació i assessorament especialitzat. A l'Alt Pirineu i Aran, s'han desplaçat a les farmàcies a recollir o reservar el seu producte menstrual reutilitzable un total de 1.913 persones.
 
Dels 1.711 productes dispensats a la demarcació, la majoria s'han distribuït a l'Alt Urgell (515) i a la Cerdanya (458). Al Pallars Jussà se n'han repartit 271; al Pallars Sobirà, 204; a l'Aran, 201; i a l'Alta Ribagorça, 62. A més, s'han realitzat 202 reserves de productes: 69 a la Cerdanya, 40 a l'Alt Urgell, 36 al Pallars Jussà, 25 a l'Alta Ribagorça, 19 a l'Aran i 13 al Pallars Sobirà.

Més de la meitat dels productes recollits, un 60,3%, han estat calces menstruals (1.031). Un 27,4% han estat les copes menstruals (468), i el percentatge restant, un 12,4%, packs de dos compreses (212).
 

Accés als productes a través de les farmàcies

A l'Alt Pirineu i Aran, s'han adherit a aquesta iniciativa un total de 39 farmàcies, que es poden identificar fàcilment gràcies a un distintiu. Aquest dimecres, la directora dels Serveis Territorials d'Igualtat i Feminismes a l'Alt Pirineu i Aran, Mireia Guivernau, ha visitat una farmàcia de Tremp per conèixer de primera mà com s'està desenvolupant el repartiment.

De les 39 farmàcies del Pirineu adherides a la iniciativa, set estan ubicades a la comarca del Pallars Jussà, de les quals tres són a Tremp. Bona part de la distribució de la comarca s'ha concentrat a Tremp, amb 204 productes: 118 calces, 61 copes i 25 compreses.

 

Una entrega acompanyada d'assessorament

Per obtenir el producte de la seva preferència, la persona interessada només ha de presentar el codi QR, individual i intransferible, que s'obté mitjançant l'apartat Novetats: La meva regla, les meves regles, de l'espai de salut digital La Meva Salut (tant a través de la pàgina web com de l'aplicació mòbil). És important tenir en compte que, en cas d'utilitzar l'aplicació per a telèfon mòbil, cal que aquesta estigui actualitzada. Si tot i així no apareix el codi QR, es pot sol·licitar a través d'un formulari habilitat a la mateixa aplicació.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació