Dissabte, 27 d'abril de 2024
fauna

El Consell del Jussà participa en un estudi sobre els aufranys que es concentren a l’abocador de Fígols

La investigació implica la captura d’exemplars per al seu anellament amb emissors satel·litals que permeten fer-ne un seguiment

Pallars Digital Fígols | 19 de març de 2024 a les 10:20
Imatge d'un aufrany | Medi Ambient i Sostenibilitat
El Consell Comarcal del Pallars Jussà participa en un estudi sobre els aufranys que es concentren a l'abocador de Fígols, al municipi de Tremp. Aquest espai, gestionat per l'ens comarcal, és el camp base d'una colònia d'aquestes aus, que passen l'estiu a la zona.

Per aquest motiu, fa anys que es va iniciar un estudi sobre aquests carronyaires, i que està liderat per investigadors del Instituto Pirenaico de Ecología, del Instituto de Investigación en Recursos Cinegéticos (IREC, CSIC-UCLM) en col·laboració amb el Govern d’Aragó, la Universitat de Lleida i la Generalitat de Catalunya. 
 
La investigació implica la captura d’exemplars per al seu anellament amb emissors satel·litals que permeten fer-ne un seguiment. Les dades recollides són molt valuoses i rigoroses sobre els hàbits, com ara les zones on acampen, la ubicació del dormidors i les zones d'alimentació o els moviments estacionals de llarga i curta distància.

A més, aquestes dades permeten determinar, per exemple, que molts d’aquests carronyaires que nien a Fígols viatgen fins a Mauritània per passar l’hivern. Els investigadors també n'extreuen mostres biològiques que permeten conèixer l’estat sanitari dels animals, determinant la possible presència de tòxics. 
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació