Dissabte, 27 d'abril de 2024
8-M

Els instituts del Pallars es vesteixen de lila per al 8-M

L’alumnat ha participat aquesta setmana en tallers no mixtos en el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones

Pallars Digital Pallars | 7 de març de 2024 a les 10:30
Diverses alumnes realitzant una de les activitats amb motiu del 8-M | Cedida
Com cada any pels volts del 8 de març, dones d’arreu del món surten al carrer per visibilitzar la lluita feminista i reclamar els canvis necessaris per a una societat més justa i inclusiva. Des del sector educatiu pallarès es vol promoure una mirada de gènere que permet a l’alumnat ampliar la seva perspectiva social. Per aquest motiu, el 8-M és una data destacada en el calendari dels centres educatius del Pallars.

 
Durant aquest curs escolar s'han dut a terme dos tallers no mixtos per a l’alumnat d’entre 2n i 4t d'ESO de l’Institut de Tremp, l’Institut de La Pobla de Segur, l’Institut Hug Roger III de Sort i l’INS Morelló d’Esterri d’Àneu. El primer ha sigut d'autodefensa feminista, per a les noies i identitats dissidents, ofert per GR-Feminista; i un altre d'afectivitat i consentiment, per als nois, ofert per l’entitat Entre Nosaltres.

Els tallers s’emmarquen en les propostes educatives que ha elaborat el Seminari de Coordinació de Coeducació dels Pallars, en la seva primera edició, que agrupa professorat dels centres de secundària de les dos comarques, i han estat possibles gràcies a la col·laboració dels centres esmentats, les associacions de famílies d’aquests i institucions de la regió, com ara el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Pallars Sobirà; l’Ajuntament de La Pobla de Segur, o l’Ajuntament de Conca de Dalt, entre d’altres.

A més d’aquests tallers, cada centre també durà a terme altres activitats per a commemorar el 8-M de manera individual, entre les quals s’inclouen jocs de rol per visibilitzar dones que han fet aportacions a la història de la humanitat, cinefòrums en clau de gènere, ràdio en directe, jocs de taula amb perspectiva feminista, lectura de poemes, paradeta de llibres durant tota la setmana, música feminista als patis i redacció i lectura de manifestos.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació