Dissabte, 27 d'abril de 2024
tren de la pobla

​FGC instal·la vinils especials per evitar l'impacte d'ocells a les marquesines de Tremp i la Pobla

L’actuació s’ha fet coincidir amb la renovació de les dues cobertes, que incorporen tancaments de vidre enlloc de plàstic

Pallars Digital La Pobla de Segur | 7 de març de 2024 a les 09:44
El nou vinil a la marquesina de l'estació de Tremp | FGC
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha instal·lat vinils especials per impedir l’impacte d’ocells a les marquesines de les estacions de Tremp i de la Pobla de Segur de la línia Lleida-la Pobla. L’actuació s’ha dut a terme aquest passat mes de febrer coincidint amb la renovació de les dues marquesines, que han passat a tenir un tancament de vidre enlloc de plàstic, arran d’una proposta sorgida dels Pressupostos Participatius d’FGC.

Les noves marquesines incorporen un vinil imprès en tota la seva superfície amb motius específics per evitar les col·lisions de les aus contra els vidres. El projecte, que s’estudiarà implantar a la resta de marquesines de vidre, ha estat validat pel Servei de Fauna i Flora del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat. El model pel qual s’ha optat consta d’un vinil decoratiu amb forma de fulles per una cara i d’un vinil contra ratllades per les dues cares.


La proposta va sorgir dels Pressupostos Participatius d’FGC, que es realitzen anualment amb la voluntat d’implicar i fer protagonistes els diferents grups d’interès de la companyia en la decisió sobre una part del pressupost d’inversió de l’empresa. Hi participen cada any el personal que treballa a FGC i la ciutadania, que seleccionen diversos projectes per executar millores en les instal·lacions, en les infraestructures i en els serveis que ofereix FGC.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació