Dissabte, 27 d'abril de 2024
habitatge

Fan una crida per llogar pisos per a persones amb risc d’exclusió social a Sort

L'ajuntament, el consell comarcal i el Club Social Pallars demanen als propietaris que posin els pisos a disposició del servei d’habitatge

Pallars Digital Sort | 22 de febrer de 2024 a les 10:00
Vista de Sort des del castell | TGE
L'Ajuntament de Sort, el Club Social Pallars i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà han fet una crida conjunta per llogar pisos a persones amb risc d'exclusió social. En un comunicat, les dos institucions i l'entitat demanen als propietaris de pisos de la capital pallaresa que els posin a disposició del servei d'habitatge de l'ens comarcal, un servei gratuït des d'on es gestionen tots els tràmits.

Apunten que actualment l'opció de trobar un pis de lloguer a Sort s'ha convertit en "una cursa d’obstacles quasi impossible" per a qualsevol persona que vulgui viure de manera estable i durant temporades llargues. Lamenten que a totes aquestes dificultats se li ha de sumar "l’estigma" que reben les persones amb risc d’exclusió social, i que acaba de tancar les portes a l’habitatge.
 
En aquest sentit, han fet aquesta crida als propietaris perquè volen que al poble "es respectin els drets humans de totes les ciutadanes". Els asseguren que podran llogar el seu pis "amb totes les garanties i seguretat" gràcies al servei d'habitatge comarcal, que garanteix una comunicació directa amb els inquilins. 

D'altra banda, afirmen que si el contracte de lloguer se signa a través de la Borsa d’Habitatge del Sobirà, els propietaris tindran dos assegurances gratuïtes mitjançant l’Agència de l’Habitatge de Catalunya: una assegurança multirisc i una de defensa jurídica.
 

Seguiment i acompanyament individual

Mentrestant, el Club Social Pallars, un servei d’atenció a persones amb problemes de salut mental, es comprometen a fer un "seguiment i acompanyament individual" dels futurs inquilins, facilitant la seva inserció a la comunitat i veïnat, i ajudant-los en la neteja, la conservació i el bon estat de l'habitatge.

Finalment, totes tres parts han demanat difondre aquesta proposta a les veïnes i veïns, i així ajudar perquè "la problemàtica de l’habitatge a la nostra comarca es desencalli, ja que totes les persones tenim dret a un habitatge estable i digne", sentencien.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació