Dissabte, 27 d'abril de 2024
treball

Un estudi constata que els joves ni-ni de les zones rurals ho tenen més difícil per revertir la seva situació

El 60% d'aquestes persones no ha rebut cap contacte per part de les oficines d'atur durant els primers sis mesos

Pallars Digital Tremp | 31 de gener de 2024 a les 08:20
Presentació de l'estudi europeu Tr@cking a l'Epicentre de Tremp | M. Lluvich / ACN
Un estudi en el qual ha participat la Universitat de Girona (UdG) constata que els joves que ni estudien ni treballen -entre 25 i 29 anys- de les zones rurals ho tenen més difícil per revertir aquesta situació. L'estudi ha detectat que el 60% d'aquests joves no han rebut cap contacte per part de les oficines de l'atur durant els primers sis mesos.

Òscar Prieto-Flores, professor de la UdG i un dels responsables de l'estudi, ha explicat que els plans d'ocupació i formació són molt rígids i no contemplen la singularitat d'aquests territoris. Es tracta d'un estudi realitzat entre diferents universitats europees i a Catalunya hi ha participat una cinquantena de persones, entre tècnics i joves del Pallars.

L'objectiu era conèixer el rol i suport que tenen els joves dels serveis públics d'ocupació. Els que se senten acompanyats i amb un suport d'aquests serveis "són una minoria" ha destacat Prieto durant la presentació de l'estudi, aquest dimarts a Tremp.
 

Acompanyament més personalitzat

Els joves que hi han participat indiquen que l'acompanyament de les oficines d'ocupació hauria de ser més personalitzat. També ha detectat que en els darrers tres anys el nombre d'estudiants i cursos de formació han disminuït. En aquest sentit, Prieto ha apuntat com a possible conseqüència "un marc normatiu poc flexible".
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació