Dissabte, 27 d'abril de 2024
municipis

Vilamitjana acull l’assemblea de les EMD de Catalunya

Reclamen una llei pròpia i l'elecció directa de tots els membres, tal com ja es fa amb els presidents de les entitats

Pallars Digital Vilamitjana | 22 de gener de 2024 a les 11:20
El president de l'EMD de Vilamitjana, Sisco Martínez, donant la benvinguda als assistents | Ajuntament de Valldoreix
Vilamitjana ha acollit aquest dissabte l'assemblea d'Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) de Catalunya. Durant la jornada, que ha servit per renovar la junta directiva de l'ens, les 64 EMD catalanes han demanat que es redacti una llei pròpia, així com l'elecció directa de tots els seus membres, tal com ja es fa amb els presidents i presidentes de les entitats.

Actualment, la ciutadania d'aquests nuclis de població només escull la presidència d'una EMD durant les eleccions municipals, però els vocals són triats pels grups polítics de l'ajuntament del qual depenen en funció dels resultats dels comicis locals.
 
Així mateix, les entitats municipals descentralitzades també volen un canvi en la denominació dels seus càrrecs: que el president de la EMD es digui alcalde i els vocals passin a anomenar-se regidors.
 

Sisco Martínez, nou vocal de l'Agrupació

Així mateix, l'assemblea ha fet una crida a millorar el finançament de les EMD per tal de fer front a les competències que els atorguen els seus respectius ajuntaments. En el marc de la trobada, el president de la EMD de Valldoreix, Juanjo Cortés García ha estat escollit nou president de l'Agrupació d'EMDs de Catalunya, mentre que el de Vilamitjana, Sisco Martínez, n'és un dels nous vocals.
 

Precisament, i com amfitrió de l'assemblea, Martínez ha sigut l'encarregat de donar la benvinguda als assistents juntament amb l'alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero. El Pallars té un total de 14 Entitats Municipals Descentralitzades, 10 al Pallars Sobirà i quatre al Pallars Jussà.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació