Dissabte, 27 d'abril de 2024
salut

Més de 150 persones majors de 65 anys participen a les Escoles de salut per a la gent gran del Pallars

El programa té per objectiu millorar els hàbits de salut i la qualitat de vida dels participants, el benestar emocional i el suport social

Pallars Digital Pallars | 17 de gener de 2024 a les 08:30
Imatge d'una de les sessions | ICS
Un total de 158 persones majors de 65 anys han participat en el programa Escoles de salut per a la gent gran, que promou l’atenció primària del Pirineu des del 2021. L’objectiu les jornades és millorar la qualitat de vida de les persones grans, el seu suport social i benestar emocional a través del coneixement i els hàbits de salut.

Al Pallars, les trobades han tingut a Tremp, Sortla Pobla de Segur Esterri d'Àneu, mentre que també s'han celebrat a la Seu d'Urgell (l'Alt Urgell) i el Pont de Suert (l'Alta Ribagorça). A les Escoles de salut es tracten temes com ara l’alimentació, l’activitat física, la gestió emocional, les tècniques de relaxació o la higiene del son.
 
També s’han debatut qüestions com la lectura de l’etiquetatge nutricional, la gestió de celebracions i les receptes tradicionals, les estafes digitals, el document de voluntats anticipades, les cures, la preparació de la medicació, la higiene bucodental o els beneficis del ioga.

El programa està liderat per les referents de benestar emocional comunitari Maria Aspa, Montse Caselles i Maria Miró, així com per la dietista-nutricionista Anna Grau, i es va presentar com a cas d’èxit durant la Jornada del Pla de Salut 2021-2025, organitzada per la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran.
 
Per valorar l’eficàcia de la implementació del programa, s’han dut a terme qüestionaris previs i posteriors a la intervenció que evidencien una millora generalitzada de totes les persones que hi han participat en àmbits com són el benestar emocional i l’activitat física. Tenint en compte els resultats obtinguts, l’equip de nous rols en l’atenció primària i comunitària mantindrà aquest programa per seguir fomentant la salut comunitària de la població.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació