Dissabte, 27 d'abril de 2024
deixalles

Alt Àneu crida l'atenció a la ciutadania per les deixalles abandonades al carrer per Nadal

L'ajuntament demana conscienciar els usuaris de pisos turístics perquè utilitzin els contenidors, i fa extensiva la petició als veïns amb segones residències

Tomàs Garcia Espot Alt Àneu | 12 de gener de 2024 a les 10:50
Uns contenidors al poble de València d'Àneu | GSV
L'Ajuntament d'Alt Àneu ha cridat l'atenció a la ciutadania per les bosses de deixalles abandonades als carrers, portals i papereres de València d'Àneu arran de les festes de Nadal. L'alcaldessa del municipi, Laura Tristán, explica a Pallars Digital que s'han trobat amb aquesta situació "moltes vegades" i que ja ve de lluny.

A més, concreta que fets com aquest acostumen a produir-se després de períodes d'alta afluència turística com els caps de setmana o els dies festius. Tristán detalla que algunes bosses de brossa han aparegut en papereres normals, mentre que d'altres que es deixen a terra sovint són trencades per algun animal, fet que provoca que els residus s'escampin.
 
Per aquest motiu, el consistori ha demanat als propietaris de pisos turístics que "prenguin consciència" i divulguin als seus hostes "la necessitat de mantenir els carrers nets". També els insta a informar els usuaris que a la sortida del poble hi ha una àrea d'emergència amb contenidors on poden llençar les deixalles que acumulin durant la seva estada.

L'ajuntament també ha fet extensiva la petició als veïns i veïnes, i també a aquelles persones que tenen segona residència al municipi, asseverant que tenint cura de la neteja "tots en sortirem beneficiats". Actualment, recordem, Alt Àneu és el segon municipi del Pallars amb més habitatges d'ús turístic (97), només superat per Esterri d'Àneu, que pràcticament el dobla amb 187.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació