Diumenge, 28 d'abril de 2024
economia

Un llibre recull diversos casos d’èxit d’empreses innovadores establertes al Pallars

Ramon Roca entrevista en profunditat a 24 empresaris i emprenedors a "El Pallars, oportunitats de negoci"

Pallars Digital Pallars | 12 de desembre de 2023 a les 12:00
Portada del llibre | Editorial Bresca
Ja és a les llibreries El Pallars, oportunitats de negoci (Bresca Editorial), de Ramon Roca, el primer llibre que tracta sobre el món de l’economia i l’empresa en l’actualitat a les comarques pallareses. A partir d’una introducció que ajuda el lector a posar-se en context, l’autor fa un recull de 24 empreses innovadores i explica la seva activitat, l’estructura de la seva organització i la evolució històrica.


Es tracta d’una radiografia que permet conèixer diversos casos d’empreses innovadores establertes al Pallars, així com les claus del seu èxit. Un fet, apunta Roca, que pot servir de model i ajudar altres empreses que poden estar pensant en instal·lar-se al Pallars i seguir progressant.
 
Per una banda, s’analitza la innovació d’aquestes empreses, però també altres paràmetres i indicadors essencials d’aquests negocis. A partir d’una entrevista en profunditat amb el fundador o empresari es pot conèixer quina és l’activitat de la societat, quin és el seu mercat, quina facturació mou o quin percentatge d’exportació disposa a l’hora de comercialitzar els seus productes o serveis.

Un altre element que aporta el llibre de Ramon Roca és l’opinió dels empresaris entrevistats a l’hora de valorar les assignatures pendents a nivell econòmic de les dues comarques i, per contra, dels punts forts i grans atractius que compten les dos comarques, i que poden influir i fer créixer el nombre d’empreses que es creen i s'instal·len al Pallars.
 
Cada cas empresarial, a part de la història narrada, també s’acompanya d’alguna fotografia de l’empresari, així com un petit gràfic aclaridor per conèixer, de manera ràpida, els principals indicadors de l’empresa. Per exemple: la definició d’activitat, la ubicació geogràfica, el nombre de treballadors, la facturació o la data de fundació de l’empresa.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació