Diumenge, 28 d'abril de 2024
restauració

L’Escola d’Hoteleria del Pallars estrena cuina i entra al moviment «Slow Food»

Al restaurant pedagògic, situat a l’Institut Hug Roger III de Sort, s’hi serviran productes de proximitat i de temporada

Pallars Digital Sort | 11 de desembre de 2023 a les 12:00
La inauguració del nou espai ha estat rebuda amb satisfacció per la direcció del centre | Institut Hug Roger III
La nova cuina de l’Escola d’Hoteleria del Pallars, a l’Institut Hug Roger III de Sort, ja és una realitat. Una instal·lació que alumnat i professorat han esperat pacientment des del curs 2019-2020, moment en què es va iniciar el grau mitjà de Cuina i Serveis en Restauració. La inauguració del nou espai ha estat rebuda com una "molt bona notícia" atès que, fins ara, el cicle s’havia desenvolupat en ubicacions provisionals.


Ana Gutiérrez, directora de l’institut, ha destacat que poder comptar amb el nou restaurant pedagògic els fa "molt feliços" perquè el principal objectiu del centre és oferir una formació de qualitat als joves, i això passa per disposar de les instal·lacions adequades.
 
A més, l’escola està de doble celebració, ja que és una de les primeres escoles d’hoteleria que entra al moviment Slow Food, un segell de qualitat que marca diferència, ja que al restaurant pedagògic s’hi serviran productes de proximitat km0 i de temporada, prioritzant així la pagesia propera i ecològica.
 

Un alumne de l'Escola d'Hoteleria preparant un plat a la nova cuina. Foto: Institut Hug Roger III


Per la seva banda, Miquel Madrigal, professor del CFGM de Cuina i cap de departament, explica que amb aquest distintiu, l’escola vol posar en valor la feina dels productors de la comarca i transmetre a l’alumnat la importància de conèixer tant el productor com els productes per poder-ho aplicar als seus futurs negocis.

L’Escola d’hoteleria del Pallars va néixer l’any 2019 amb l’objectiu de millorar l’oferta educativa del centre que, a més, s’adapta a les necessitats del territori. S’ofereixen així dos cicles de grau mitjà en tres anys, Cuina i Serveis en Restauració, que preparen professionalment l'alumnat per cobrir qualsevol de les moltes ofertes de feina de l’àmbit que rep l'escola.
 
Amb el nou equipament, segons exposen des del mateix centre, l'escola fa un salt de qualitat i ofereix a l’alumnat un espai idoni per posar en pràctica tant tècniques de cuina actuals com tradicionals.

L’Escola d’Hoteleria del Pallars forma part també dels objectius de la Carta Europea de Turisme Sostenible, una acreditació que ha rebut recentment el Parc Natural de l'Alt Pirineu, i que busca la millora de la formació turística en l’àmbit de la sostenibilitat. Juntament amb la nova cuina, també s’ha posat en marxa el restaurant pedagògic que permet a tota la ciutadania de tastar els plats amb què alumnat i professorat treballen setmanalment.

El restaurant està obert al públic els dimarts i els dijous. Per reservar, cal trucar al centre i esperar la confirmació de la reserva, que es fa mitjançant una trucada telefònica. 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació