Diumenge, 28 d'abril de 2024
restauració

Tremp i Sort reprenen les jornades de restauració responsable

Aquesta tardor tindran lloc tres sessions temàtiques a les dues capitals conduïdes per Fundació Alícia

Pallars Digital Tremp | 10 d'octubre de 2023 a les 08:10
Imatge de la jornada realitzada a l'obrador d'És Pallarès | Ajuntament de Tremp
Dimarts passat va tenir lloc una nova jornada sobre restauració responsable a Tremp. En aquesta ocasió es va parlar de malbaratament alimentari i hi van participar diferents restauradors de les dues comarques del Pallars. La sessió es va organitzar en dues parts: la primera, de caire teòric, es va desenvolupar a la sala de plens de l'Ajuntament de Tremp i s'hi va presentar la Guia de prevenció del malbaratament elaborada per la Consultoria de Seguretat Alimentària i Aigua (SAIA).

També es va parlar de com abordar la gestió del malbaratament i es van mostrar recursos i eines sobre com prevenir-lo. La segona part, que es va dur a terme a l'obrador d'És Pallarès, va servir per presentar les noves tendències i l'aprofitament del 100% dels aliments a les cuines professionals, amb exemples pràctics.
 
Les Jornades de restauració responsable són una iniciativa dels programes Al teu gust, aliments del Pallars i Sobirà Dinàmic enfocades a abordar i mirar de donar resposta a diferents inquietuds manifestades pel sector de l'hoteleria i la restauració en relació amb la sostenibilitat i el model de consum actual.

La primera sessió va tenir lloc a la primavera a la Pobla de Segur i va tractar sobre la gestió de personal. D'altra banda, les dues sessions restants tindran lloc al restaurant All negre de Montardit de Baix, el 16 d'octubre, i el 13 de novembre a Les Nous de Rialp, i seran sobre els productes de proximitat i models de bones pràctiques, respectivament.
 
Aquesta acció està finançada pel programa Treball a les Comarques del Servei d'Ocupació de Catalunya i organitzada pels Ajuntaments de Tremp i Sort i els consells comarcals del Pallars Jussà i Pallars Sobirà.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació