Dissabte, 27 d'abril de 2024
habitatge

La Pobla estudia enderrocar o reformar els 18 bungalous de l'Àrea Vacacional en no poder reobrir-los legalment

L'ajuntament vol que s'hi allotgin estudiants de l'Institut Centre d'Esports de Muntanya i turistes després de liquidar el Consorci Urbanístic amb Adif

Tomàs Garcia Espot La Pobla de Segur | 23 d'agost de 2023 a les 09:41
L'Àrea Vacacional de la Pobla de Segur, en una imatge d'arxiu | Pallars Jussà
L'Ajuntament de la Pobla de Segur haurà de decidir si enderroca els 18 bungalous de l'Àrea Vacacional o bé els reforma integralment. La raó és que aquests allotjaments no s'ajusten a la normativa de la Generalitat i no es poden reobrir legalment. Així ho ha confirmat a Pallars Digital l'alcalde Marc Baró, que assegura que es tracta d'un "problema de superfícies".

"La llei de turisme ens obliga a complir una sèrie de normatives, i l'espai no té prou metres quadrats per arribar a ser un hotel d'una estrella", explica el batlle. Tanmateix, la zona de bungalous sí que podria rebre la condició de càmping, una possibilitat que Baró descarta completament.
 
Respecte a les dues opcions que hi ha sobre la taula, Baró exposa que han de veure quants metres quadrats fan falta per fer la reforma. Cal tenir en compte, però, que es tracta d'unes construccions de fa 30 anys, i que la seva rehabilitació, especialment pel que fa als criteris energètics, seria "costosa", assenyala l'alcalde.

Demolir-los, l'opció "més econòmica"

 
Per aquest motiu, i a l'espera dels resultats d'un estudi encarregat per valorar el cost total, Marc Baró declara que enderrocar els bungalous seria l'opció més econòmica. A més, hi ha la possibilitat de construir més allotjaments com aquests (fins a arribar als 100), que permetria "començar de zero" i ampliar la capacitat dels bungalous. De moment, l'alcalde afirma que encara "estem buscant possibilitats".
 
La idea de rehabilitar i donar un nou ús als bungalous va sorgir l'octubre del 2022, quan el consistori va liquidar definitivament el Consorci Urbanístic amb Adif -anteriorment Renfe-, creat a principis dels anys 90 per impulsar aquesta zona vacacional.

Una sortida a la manca d'habitatge

 
Amb la gestió plenament recuperada, l'ajuntament tenia previst que els bungalous poguessin acollir estudiants de l'Institut Centre d'Esports de Muntanya del Pallars, donant resposta també a la manca d'habitatge al municipi. Ara, l'objectiu és que també s'hi puguin allotjar turistes.

D'altra banda, la supressió del consorci també retornava a l'ajuntament dos pisos i dues parcel·les on hi ha l'edifici de serveis, que serà la seu del centre d'esports. En aquest sentit, l'alcalde va declarar a aquest diari que havien demanat una subvenció als fons europeus Next Generation per tal de rehabilitar l'entorn de l'Àrea Vacacional, actualment molt degradat. 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació