Divendres, 26 d'abril de 2024
habitatge

La Pobla rehabilitarà 18 bungalous de l'Àrea Vacacional per acollir estudiants de l'Institut d'Estudis de Muntanya

L'ajuntament ha aprovat per unanimitat liquidar el Consorci Urbanístic amb Adif 30 anys després

Redacció La Pobla de Segur | 14 d'octubre de 2022 a les 11:47
L'Àrea Vacacional de la Pobla de Segur, en una imatge d'arxiu | Pallars Jussà
L'Ajuntament de la Pobla de Segur té previst rehabilitar 18 bungalous de l'Àrea Vacacional per poder allotjar estudiants de l'Institut d'Estudis de Muntanya. Es tracta d'un projecte que el consistori poblatà vol tirar endavant després d'haver liquidat definitivament el Consorci Urbanístic La Pobla-Renfe, firmat fa 30 anys per impulsar aquesta zona vacacional.

La mesura, que ha estat aprovada durant el ple municipal celebrat aquest dijous, permet l'ajuntament tenir la plena gestió dels bungalous, així com la propietat de dos pisos i dues parcel·les on hi ha l'edifici de serveis, i que serà la seu del centre d'esports. Per la seva banda, i segons l'acord firmat, Adif es quedarà la propietat de 8 pisos.


 
Durant el plenari, l'alcalde Marc Baró ha explicat que la liquidació del Consorci és "un dels punts més importants de la legislatura" i "un gran pas per dignificar un espai que havia quedat deteriorat". En aquest sentit, el batlle ha assegurat que d'aquesta manera "posem punt i final a una etapa una mica fosca d'aquest ajuntament".

Pel que fa a la rehabilitació dels bungalous, Baró ha explicat que així que puguin, s'hi posaran a treballar. Per aquest motiu, han demanat una subvenció als fons europeus Next Generation, una de les funcions dels quals també seran rehabilitar l'entorn de l'Àrea Vacacional, molt degradat.
 
La manca d'habitatge a la Pobla de Segur ha estat un dels principals motius que ha impulsat l'ajuntament a tirar endavant aquest projecte. Així, i juntament amb un conveni que s'està treballant amb la Sareb -que té 81 pisos al municipi- el consistori vol donar sortida a una problemàtica que afecta especialment als joves, així com aquells estudiants que es volen formar a l'Institut d'Estudis de Muntanya.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació