Dissabte, 20 d'abril de 2024
turisme

El Pallars i el Pirineu tanquen la Setmana Santa amb una ocupació turística del 90%

Des del Patronat de Turisme es fa un balanç "molt positiu" de les vacances i afirmen que estan "fidelitzant" les persones que durant la pandèmia van "redescobrir o descobrir" la demarcació

Pallars Digital Pallars | 11 d'abril de 2023 a les 09:42
Els esports d'aventura, com el ràfting, han assolit un bon nivell de contractació | M. Lluvich / ACN
L'ocupació turística durant la Setmana Santa al Pallars i al Pirineu ha assolit el 90% entre el Dijous Sant i Dilluns de Pasqua. El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha fet un balanç "molt positiu" de les vacances, tot assegurant que estan "fidelitzant" les persones que durant la pandèmia van "redescobrir o descobrir" la demarcació.

Es tracta d'uns resultats similars als del 2021 i que s'han situat lleugerament per sota als de l'any passat, quan es va arribar al 95% i la plena ocupació durant els dies festius. El responsable de Promoció i Màrqueting del Patronat, Juli Alegre, ha parlat principalment d'un turisme de proximitat i familiar.

El Patronat estima que entre l'1 i el 10 d'abril uns 80.000 turistes han fet unes 270.000 pernoctacions en les diferents modalitats d'allotjament turístic. Per sectors, Alegre ha destacat l'alta demanda que han tingut els bungalous dels càmpings, que han fregat el 95% i la plena ocupació entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua, i un 60% la resta de dies de vacances. D'altra banda, les places d'acampada i de caravàning a les zones del Prepirineu també han fregat la plena ocupació, mentre que al Pirineu s'han situat entre el 30 i el 50% durant els dies festius.
 
Quant als establiments hotelers, l'ocupació ha estat entre el 85 i el 90% de mitjana entre Divendres Sant i Dilluns de Pasqua. A les estacions d'esquí s'han registrat puntes d'ocupació que en alguns casos han estat superiors entre divendres i dissabte. La resta de dies de vacances, l'ocupació s'ha situat al voltant del 40%.

Pel que fa al turisme rural, l'ocupació s'ha situat també al voltant del 90% a la majoria d'establiments, tant de la zona del Pirineu com de la plana de Lleida, durant els dies festius del Dijous Sant al Dilluns de Pasqua. La resta de la setmana també s'ha situat al 40% de mitjana. A banda, des del Patronat també han destacat l'alt nivell d'ocupació a les segones residències, que ha contribuït a generar "molta activitat als restaurants i a les empreses d'activitats", ha afirmat Alegre.

60.000 forfets venuts

 
Les estacions d'alpí que quedaven obertes han venut durant les vacances més de 60.000 forfets. Es tracta de Baqueira Beret, Boí Taüll i Port Ainé, que aquest dilluns han tancat la temporada d'esquí coincidint amb el període final d'aquesta Setmana Santa. En canvi, les estacions de nòrdic i les d'alpí de Tavascan, Espot i Port del Comte ja fa dies que han donat per acabada la temporada degut a les altes temperatures registrades a finals de març i a la falta de neu suficient.

 
Una vegada finalitzada la temporada, caldrà esperar les dades definitives de la campanya. Els resultats es donaran a conèixer en els pròxims dies i la previsió del Patronat és que s'apropin als de la campanya anterior, que va tancar amb gairebé 1,5 milions de forfets venuts en els 11 centres d'hivern de l'Alt Pirineu.
 

Turisme actiu

 
Pel que fa a les empreses de turisme actiu i esports d'aventura, han assolit un nivell de contractació de serveis d'entre el 80 i el 85% de la seva capacitat de serveis contractats, amb una demanda d'activitats diverses com ara ràfting, barranquisme, trekking, hípica i BTT, segons l'Associació d’Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà.

La bona climatologia en el conjunt de la demarcació ha afavorit la contractació de serveis de turisme actiu i les activitats en espais oberts i en contacte amb la natura per sobre dels nivells de contractació de la Setmana Santa de l'any passat. Malgrat la sequera, Alegre ha explicat que les empreses han pogut treballar amb normalitat, tret de les de l'entorn del congost de Mont-Rebei, que no han pogut oferir les activitats habituals d'aigua a causa de la sequera.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació