Dimarts, 1 de juliol de 2025
indústria càrnica

Ecològica dels Pirineus rep un ajut per desenvolupar un model de producció més sostenible

La subvenció, de 455.144 euros, prové del Ministeri d’Indústria i Turisme dins la segona convocatòria del PERTE Agroalimentari

Pallars Digital Pallars Digital La Pobla de Segur | 1 de juliol de 2025 a les 09:12
Imatge de la visita de Crespín i Carbonell a Ecològica dels Pirineus | Govern espanyol
El Comissionat Especial per al PERTE (Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica) Agroalimentari del Ministeri d’Indústria i Turisme, Jordi Carbonell, i el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, han visitat aquest dilluns l’empresa Ecològica dels Pirineus de la Pobla de Segur per conèixer el projecte d’inversions orientades a la sostenibilitat i el medi ambient en la fabricació de productes càrnics.

Un projecte que ha estat subvencionat dins la segona convocatòria del PERTE Agroalimentari que gestiona el Ministeri d’Indústria i Turisme dins el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) del govern d’Espanya, l'objectiu dels quals és enfortir la indústria alimentària per millorar els seus processos de producció i millorar la seva competitivitat.
 
Acompanyats pels gerents d’Ecològica dels Pirineus, Marc Chimisana i Jaume Jordana, Carbonell i Crespín han visitat les instal·lacions de l’empresa dedicada a la producció, comercialització i distribució de carn de vedella i de corder 100% ecològica i han conegut el sistema productiu basat en la supervisió i control de tot el cicle de vida de l’animal, des de la seva criança a l’envasat sostenible del producte càrnic.

El projecte ha estat subvencionat dins la segona convocatòria del PERTE Agroalimentari amb 455.144 euros, que permetran a Ecològica dels Pirineus desenvolupar diverses mesures i estratègies la finalitat de les quals és eliminar el gas refrigerant freón en els sistemes de refrigeració i substituir-lo per gasos no contaminants o reduir el consum de dièsel en un 80%.

L'empresa també preveu la incorporació de panells aïllants en les instal·lacions, augmentar l’eficiència energètica a tota la cadena de valor i implementar regulacions més estrictes, tant internes com externes, per impulsar un model més sostenible dins la indústria alimentària. El projecte de l’empresa té un pressupost global de 910.288 euros.
 

80 treballadors i 20 milions de facturació

Ecològica dels Pirineus, amb una plantilla de 80 treballadors, ocupa una superfície de gairebé 3.000 metres quadrats al Polígon Industrial Sector Migdia de la Pobla de Segur i l’any passat va assolir una facturació al voltant dels 20 milions d’euros. L’empresa disposa del certificat Welfair de benestar animal en la cadena alimentària, és membre de l’Associació de Ramaders Ecològics del Pallars Jussà i l’any 2023 va rebre un dels Premis BBVA als Millors Productors Sostenibles d’Espanya.
 

Segona convocatòria del PERTE Agroalimentari

El projecte d’Ecològica dels Pirineus és un dels projectes aprovats dins la segona convocatòria del PERTE Agroalimentari, un programa de subvencions dotat amb gairebé 100 milions d’euros. La primera edició del PERTE Agroalimentari va adjudicar 182 milions d’euros a un total de 286 projectes primaris de 224 empreses de 14 comunitats autònomes.


Altres notícies que et poden interessar









Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!

A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.

Subscriu-t'hi
Participació