Dijous, 25 d'abril de 2024
obres

Tremp torna a posar en funcionament la font Princesa Sofia

L’ajuntament també preveu iniciar en breu la rehabilitació del campanar, tant de les façanes com del seu interior

Pallars Digital Tremp | 28 de març de 2023 a les 10:27
El sistema de funcionament de la font havia quedat obsolet | Ajuntament de Tremp
L'Ajuntament de Tremp ha tornat a posar en funcionament la mítica font del passeig del Vall després d'anys d'estar aturada. Tal com ha explicat al programa Tremp al Dia de Ràdio Tremp l'alcaldessa Maria Pilar Cases, feia temps que el sistema de funcionament estava obsolet i era impossible d'arreglar. Per aquest motiu, el consistori va decidir apostar per instal·lar un nou sistema hidràulic, que ha tingut un cost de 48.000 euros

Així mateix, l'ajuntament també ha realitzat altres millores en la via pública, com per exemple l'ordenació de la circulació, amb l'objectiu de reforçar la seguretat viària. Un dels punts on s'han actuat és la zona de l'Estació, concretament prop de la zona del parc infantil del carrer Montllobar. Segons Cases, l'aparcament pròxim dificultava el pas dels vianants, i per aquest motiu van decidir col·locar pivots per crear una via segura. També s'ha obert el mur proper i s'ha col·locat un pas de vianants per connectar l'espai amb la zona d'aparcament.
 
D'altra banda, s'ha redistribuït el trànsit a la zona per tal de respondre a la demanda dels veïns que han de fer ús dels seus pàrquings. Així, un tram del carrer Indústria ha passat a tenir doble sentit de circulació, ja que els usuaris d'aparcaments havien de donar el tomb fins a la plaça Capdevila si volien estacionar. Pel que fa a les dues rotondes de la ciutat, la regidora de Cultura, Rosa Melines, ha assenyalat que suposen una millora per a la seguretat de conductors i vianants. Respecte a la de la Font Vella -obra que va despertar força polèmica- afirma que "ha demostrat la seva utilitat" i "ha pogut esvair tots els dubtes i preocupacions".

Melines també apunta que les reformes a la rotonda de la plaça dels Països Catalans han suposat una millora per al pas de vehicles pesants, que sovint tenien dificultats a l'hora de fer maniobres. Es tracta de dues rotondes que també han incorporat cartells lluminosos per l'entrada a la ciutat "més bonica i amable", ha assegurat Maria Pilar Cases.
 

Imatge de la rotonda renovada de la plaça Països Catalans. Foto: Ajuntament de Tremp

 
Finalment, l'ajuntament trempolí té previst iniciar les obres de rehabilitació del campanar de la Basílica de Valldeflors durant el primer trimestre d'enguany. A més, es preveu actuar a les façanes, a l'absis i la torre de la sagristia per tal de sanejar i consolidar tots aquells elements que siguin susceptibles de caure. Al mateix temps, s'intervindrà a l'interior del campanar, substituint els forjats i escales superiors, i rehabilitant l'habitatge de la campanera per tal que sigui visitable. Aquests treballs també preveuen la substitució de la instal·lació elèctrica. En conjunt, tenen un pressupost de 204.182,44 euros i han obtingut una subvenció de l'OSIC del Departament de Cultura.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació