Dijous, 18 d'abril de 2024
obres

Tremp destinarà 155.000 euros del romanent per restaurar el campanar de la basílica de Valldeflors

Els treballs serviran, entre d'altres aspectes, per consolidar diversos punts de la teulada i així evitar despreniments

Tomàs Garcia Espot Tremp | 29 de juny de 2022 a les 10:21
Imatge del campanar de la Basílica de Valldeflors | Josep Renalias
L'Ajuntament de Tremp durà a terme obres de restauració al campanar de la basílica de la Mare de Déu de Valldeflors. Els treballs, el cost dels quals rondarà els 200.000 euros, serviran per consolidar diversos llocs de la teulada que actualment pateixen desperfectes i que corren el risc de patir despreniments a causa de les tempestes.

Així ho ha explicat a Pallars Digital el regidor d'Obres Públiques de l'Ajuntament de Tremp, Antoni Flores, que també ha detallat altres aspectes de les actuacions que es realitzaran. Així, s'arreglarà el forjat del pis del campaner, com també els forjats de fusta de l'escala de caragol. Una escala que, al mateix temps, es refarà íntegrament per poder accedir-hi amb seguretat, mentre que també se substituirà la il·luminació interior.

El regidor també explica que la façana del campanar també es netejarà i repicarà, i es consolidarà la part superior de la torre adjacent. En aquest sentit, les obres també se centraran en la millora de la pasarel·la que s'utilitza per accedir-hi.


A nivell de finançament, el consistori trempolí completarà els treballs amb 155.000 euros del romanent municipal, tal com es va anunciar en el darrer ple ordinari, durant el qual es va aprovar una modificació dels comptes. Per altra banda, es comptarà amb 2.400 euros del Bisbat d'Urgell per a la reparació dels teulats, mentre que el Departament de Cultura n'aportarà uns 45.000.

Així mateix, l'ajuntament també ha demanat un altre ajut a l'Institut d'Estudis Il·lerdencs (IEI). Pel que fa als terminis, Antoni Flores explica que l'objectiu és treure a licitació els treballs a licitació el més aviat possible per així poder justificar les subvencions.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació