Dissabte, 27 d'abril de 2024
Eleccions municipals 2023

Marc Baró es presentarà a la reelecció com a alcalde de la Pobla de Segur

La seva candidatura ha rebut el suport unànime durant l'assemblea local d'Esquerra Republicana

Tomàs Garcia Espot La Pobla de Segur | 13 de febrer de 2023 a les 10:48
La llista republicana tindrà algunes cares renovades però amb una clara vocació de continuïtat | ERC Alt Pirineu
Marc Baró encapçalarà per segon cop la llista d’Esquerra Republicana (ERC) a la Pobla de Segur a les pròximes eleccions municipals del 28 de maig. Així ho ha decidit l'assemblea local de la formació, que ha votat la seva candidatura per unanimitat. El republicà intentarà revalidar l'alcaldia després de guanyar per majoria absoluta en els comicis locals del 2019.

Amb aquest darrer, doncs, ja estan definits els caps de llista de les tres candidatures que concorreran a les eleccions a la Pobla de Segur. El primer en fer-ho va ser el cap de l'oposició a l'ajuntament, Carles Boix, que al mes de novembre va anunciar que repetiria com a número u pel PSC. D'altra banda, i com va avançar Pallars Digital la setmana passada, Fidel Reig encapçalarà la llista de Junts per la Pobla.

Llista amb «cares renovades» però amb «vocació de continuïtat»

 
Després de ser escollit com a candidat, Baró ha expressat la seva intenció de continuar treballant per fer de la Pobla "un poble dinàmic, alegre, acollidor i emprenedor, on continuar millorant la qualitat de vida dels seus habitants". Baró ha destacat els equipaments fets com el nou centre de dia, l’ascensor de la Pedrera, l’enjardinament de l’entorn del poliesportiu, la millora de l’entorn ferroviari, amb aparcaments dissuasius, el canvi d’enllumenat més eficient, o el festival Vianda.
 
Per sobre de tot, però, el candidat ha volgut destacar el nou parc municipal i el nou camp de futbol. Dos equipaments, apunta, "que han fet de la Pobla un lloc més atractiu i més amable, tant per als visitants com per als habitants que hi viuen tot l’any, que en definitiva són els que més han de gaudir de les noves instal·lacions". Baró, també ha volgut fer un reconeixement del gran treball fet per tot l’equip que es va formar al voltant de la llista electoral presentada el 2019.

L’actual alcalde ha remarcat el gran compliment del programa electoral presentat el 2019. "Al voltant d’un 95% ha estat executat, sense descuidar moltes altres coses que han anat sorgint durant el mandat i que no estaven en el Pla d'Actuació Municipal", declara. Entre d’altres, Baró ha destacat les actuacions més importants que s’han realitzat, com la recuperació dels refugis de la guerra, habilitar la Serradora com un espai polivalent, els nous aparcaments o la liquidació del Consorci amb ADIF. Tot plegat, afirma, "sense oblidar que l’actuació municipal s’ha vist condicionada per una pandèmia i una incertesa econòmica d’abast mundial que no ha estat gens fàcil de gestionar".
 
Pel que fa a les noves eleccions Baró ha remarcat la importància de les noves línies d’ajut que s’han aconseguit, al voltant de quatre milions d’euros, que marcaran la nova legislatura. També ha destacat els tres Next Generation que faran possible el programa de turisme sostenible, la reforma de la tercera planta de la residència, el DUS 5000 i la subvenció rebuda per fer la nova Biblioteca. Projectes, assegura Baró, dels quals espera poder-ne iniciar ben aviat les obres.

Finalment, el candidat ha volgut destacar que aviat es presentarà la resta de la candidatura amb "algunes cares renovades però amb una clara vocació de continuïtat per poder seguir fent pinya per la Pobla".


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació