Dissabte, 13 de juliol de 2024
universitats

Junts demana la represa dels treballs previs per posar en marxa el Grau en Infermeria al Pirineu

El partit considera que aquests estudis són imprescindibles per garantir la cobertura de professionals d'infermeria a la demarcació

Pallars Digital Pallars | 25 de gener de 2023 a les 08:39
Tremp és una de les ciutats que opta a acollir aquests estudis | TGE
Junts per Catalunya ha registrat una proposta de resolució al Parlament on insta el Govern a reprendre els treballs previs per posar en funcionament la Unitat Docent Pirineu, amb els estudis del grau en infermeria, a la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran. L'objectiu és que aquests estudis es puguin iniciar en el curs acadèmic 2023-24 o, en el seu defecte i com a màxim, en el curs acadèmic 2024-25.

La proposta inicial va presentar-se l'11 d'abril de 2022, a una reunió celebrada a Tremp amb tots els agents implicats, presidida per la Consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, que definia les línies mestres d'aquesta unitat docent transversal de tota la vegueria de l'Alt Pirineu i l'Aran, sota la fórmula d'un grup desplaçat de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida.
 
Uns estudis, recordem, que la ciutat de Tremp opta a acollir, juntament amb la Seu d'Urgell, on ja es realitza el Grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (CAFE) per la INEFC-UdL. La unitat comptaria entre 28 i 40 places per curs, en funció de les possibilitats de realitzar les pràctiques als dispositius assistencials, incloent-hi la participació de tots els centres assistencials de la vegueria.

En la reunió esmentada, a més, la conselleria Geis va encarregar a la Universitat de Lleida i a la Delegació de Govern fer tots els tràmits necessaris per a l'inici d'aquests estudis universitaris, a ser possible, dins del curs acadèmic 2023-24.
 
La modificació del govern, amb el canvi dels responsables de les Conselleries de Recerca i Universitats, Salut, i de la Delegació del Govern, asseguren els juntaires, ha provocat una aturada en aquest procés, fent perillar aquests estudis universitaris al Pirineu. Uns estudis que són imprescindibles per garantir la cobertura de professionals d'infermeria als dispositius assistencials del Pirineu així com fonamentals per a la seva revitalització econòmica, a través del coneixement i la recerca.


Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació