Divendres, 26 d'abril de 2024
estudis

El Grau en Infermeria portaria a Tremp 160 alumnes, 40 per curs

La ciutat i la comarca aposten decididament per poder acollir els primers estudis universitaris al Pallars

Redacció Tremp | 7 de febrer de 2022 a les 08:30
Alumnes sortint d’una prova de la selectivitat a l’Institut de Tremp, en imatge d'arxiu | ACN
El Grau en Infermeria de la Universitat de Lleida (UdL) pel qual Tremp ha presentat candidatura podria portar a la ciutat un total de 160 estudiants. Seria, això sí, a partir del quart i últim any, ja que cada curs comptaria amb 40 alumnes, segons va informar el passat dimecres al Consell d’Alcaldes l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases. Aquestes 40 places són les que es volen implantar al Pirineu, i per les quals opten la capital del Pallars Jussà i la Seu d’Urgell (l'Alt Urgell).

Des d’aquest mateix curs 2021-22, a la Seu d’Urgell ja s’imparteixen estudis universitaris d’INEFC. És per aquest motiu que l’alcaldessa de Tremp creu que el Grau en Infermeria s’ha de quedar al Pallars. Per Cases, “de la mateixa manera que demanem un equilibri territorial entre Catalunya i el Pirineu, també creiem que aquest equilibri ha d’existir dins del propi Pirineu”. Cases defensa, a més, que Tremp és “el centre neuràlgic de la salut al Pirineu”.

La ciutat i la comarca aposten decididament per aconseguir els estudis. Destaca la unanimitat dels tres grups municipals de l’Ajuntament de Tremp -ERC, Junts per Tremp i Compromís per Tremp-, que han participat en les múltiples reunions que s'han produït fins la data. Maria Pilar Cases creu que 160 persones estudiant a Tremp suposarien “un impuls molt fort” no només per la ciutat, sinó també pel conjunt de la comarca.

Els alcaldes del Pallars Jussà també hi estan a favor, doncs consideren que pot ser un revulsiu important. Així ho ha manifestat el president del Consell d’Alcaldes i batlle de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, que assegura que seria una molt bona noticia per a l’equilibri territorial el fet que Tremp pugui acollir estudis universitaris per primer cop en la seva història.

La resta d’alcaldes s’han posicionat unànimement a favor de la proposta, donat que la comarca compta amb espais que farien viable començar els estudis, si convé, ja el proper curs. Així mateix, el Pallars Jussà compta també amb l’Hospital del Pallars, així com diferents centres de primària i residències de gent gran que podrien acollir les pràctiques de l’alumnat i que ja han donat el seu vist-i-plau a la proposta.

Per l’Institut de Tremp seria “molt positiu”


Actualment, a l’Institut de Tremp ja s’imparteixen estudis de cicles formatius en l’àmbit sanitari. La implantació del Grau en Infermeria a Tremp permetria al centre acabar els estudis de cicle amb un grau universitari. En declaracions a Pallars Digital, el director de l’institut, Isidre Felip, ha dit que seria “molt positiu” perquè això “permetria als nostres alumnes tancar un cicle i acabar amb un grau universitari”.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació