Divendres, 26 d'abril de 2024
educació

Educació destina més de mig milió d'euros a l’Institut de la Pobla de Segur per millorar l'eficiència energètica

L’actuació, finançada amb fons europeus, millorarà l'aïllament de l’edifici per combatre la calor i el fred i se substituirà el sistema de calefacció

Pallars Digital La Pobla de Segur | 2 de desembre de 2022 a les 09:03
L'Institut de la Pobla en una imatge d'arxiu | ACN
El Departament d'Educació destinarà un total de 568.266 euros a l'Institut de la Pobla de Segur per millorar l'eficiència energètica i el confort tècnic. Les obres, finançades amb fons europeus, inclouen un seguit d'actuacions amb l'objectiu de fer els edificis escolars més sostenibles, més confortables i més saludables per al professorat i l'alumnat.

Així, es canviaran els envolupants, és a dir, els elements de la façana que actuen com a aïllants tant del fred com de la calor i que separen la part interior de la part exterior de l'edifici, com són la façana, les finestres, les portes o el sostre de l'edifici, entre d'altres.

Al mateix temps, els treballs permetran substituir la calefacció actual per una altra més eficient energèticament, amb menor impacte ambiental i que millori la confortabilitat dels centres. L'objectiu final de totes aquestes actuacions és aconseguir que els edificis propietat del Departament d'Educació es converteixin en infraestructures de màxima eficiència energètica.

Juntament amb el de la Pobla de Segur, el Departament destinarà un total de 2,1 milions d'euros d'inversió a quatre instituts més de l'Alt Pirineu i l'Aran, concretament els d'Oliana, Vielha e Mijaran, Alp i Puigcerdà. A Catalunya, la partida serà de 102 milions d'euros per obres en un total de 294 centres educatius.

El Departament ja duu a terme anualment aquestes millores, però la inversió finançada amb els fons europeus, afirmen des d'Educació, permetrà fer en un any el què a través de les inversions ordinàries del Departament s'ha dut a terme en els 7 anys anteriors per aquest concepte.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació