Dijous, 25 d'abril de 2024
Ramaderia

Casa Mestrepere de Pobellà, premiada al Concurs Nacional d'Hamburgueses de vedella

L'explotació pallaresa ha estat la primera en la categoria d'hamburguesa de carn de Vaca Bruna ecològica

Redacció Berguedà | 30 de novembre de 2022 a les 07:42
Imatge de les hamburgueses de Casa Mestrepere | Brunec
Casa Mestrepere de Pobellà ha estat premiada durant el Concurs Nacional d'Hamburgueses de vedella celebrat aquest passat cap de setmana a Olvan (Berguedà), en el marc del festival gastronòmic Muussegada. L'explotació pallaresa, que comercialitza la carn amb la marca Brunec, va ser guardonada en la categoria d'hamburguesa de carn de Vaca Bruna ecològica.

Un total de 13 ramaderies i les seves respectives hamburgueses van participar en el certamen, on van ser valorades per un jurat tècnic format per cinc persones, entre les quals tres mestresses de casa, el president de la Federació de la Bruna dels Pirineus i el reconegut i premiat xef Oriol Rovira, del restaurant Els Casals de Sagàs. 

A banda de Casa Mestrepere, també van ser premiats Mas Trullàs de Calders (Moianès), dues hamburgueses de Cal Font de Sagàs (Berguedà), la de Mas de l'Abreda de Sant Martí de Llémena (Gironès) i l'hamburguesa de carn d'anoll albera ecològica Baussitges de l'Espolla (Alt Emporda). Al certamen també hi van participar dues ramaderies pallareses més: Casa Beta de Pujalt i Casa Masover de Buira.

Al capvespre del dissabte, unes 200 persones van poder tastar i berenar amb les hamburgueses de carn de vedella de raça Bruna, Pallaresa i de l'Albera presentades per les ramaderies concursants i el seu maridatge amb vins de la DO Pla de Bages. 

En aquesta primera edició del festival Muussegada i del Concurs Nacional d'Hamburgueses, l'objectiu dels organitzadors era apropar i fomentar el consum de la carn de vedella autòctona i a la vegada, dels productes de proximitat entre la població, destacant-ne el valor nutritiu, el seu bon gust i el suport que el seu consum representa per als ramaders i productors de tota mena d'aliments de proximitat.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació