Dijous, 18 d'abril de 2024
gastronomia

La vaca Bruna i la Pallaresa, protagonistes de la fira gastronòmica «Muussegada»

La primera edició del certamen, que tindrà lloc al Berguedà aquest cap de setmana, girarà entorn de la carn de vedella en forma d'hamburguesa

Redacció Berguedà | 24 de novembre de 2022 a les 10:00
Un ramat de vaques al Pallars Sobirà | ACN
La vaca Bruna dels Pirineus i la Pallaresa, juntament amb la de l'Albera, protagonitzaran la primera edició de la fira gastronòmica Muussegada, que tindrà lloc aquest cap de setmana a Olvan, al Berguedà. Juntament amb l'ajuntament del municipi, cuiners i la Diputació de Barcelona, el festival girarà entorn de la degustació de carn de vedella autòctona en forma d'hamburguesa.

El programa, que inclou tot tipus d'activitats lúdiques relacionades amb la ramaderia i el món de pagès, és extens i pensat per a totes les edats i tipus de paladars. En destaca, però, la primera edició del Concurs Nacional d'Hamburgueses de Vedella, el dissabte dia 26 entre les sis i les vuit del vespre. Al certamen hi participaran tres ramaders del Pallars, Casa Mestrepere de Pobellà, Casa Beta de Pujalt i Casa Masover de Buira, així com l''Espanholet d'Esconhau de la Val d'Aran.
 

Cartell de la primera edició de la fira. Foto: Mussegada


També entre les mateixes hores, hi haurà l'actuació musical del saxofonista Pep Poblet. Posterioment la popular cuinera Ada Parellada presentarà l'Hamburguesa d'Olvan, mentre que el dia s'acabarà amb un sopar de carn rostida a l'estil asado argentí, combinat amb un tast de vins de la DO Bages.

El diumenge hi haurà des d'un esmorzar popular amb hamburguesa i guisat de vedella fins a un Mercat de Productes del Berguedà, passant per la divulgació dels coneixements dietètics, alimentaris i gastronòmics de la Fundació Alícia i l'actuació de Lo Pau de Ponts, que presentarà la cançó la Muussegada d'Olvan.

Aquesta novedosa iniciativa es deu, en paraules de ramaders i cuiners, a l'objectiu d'apropar i fomentar el consum de la carn de vedella autòctona i a la vegada, dels productes de proximitat entre la població, destacant-ne el seu valor nutritiu, el seu bon gust i el suport que el seu consum representa per als ramaders i productors de tot tipus d'aliments de proximitat.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació