Dijous, 2 de maig de 2024
mobilitat

La Vall de Cardós tindrà un vehicle elèctric compartit

El Consorci Leader Pirineu Occidental, la cooperativa Som Mobilitat i l’Ajuntament de la Vall de Cardós uneixen esforços per a impulsar aquest projecte de mobilitat sostenible

Redacció Vall de Cardós | 31 d'octubre de 2022 a les 08:18
Imatge del model de vehicle elèctric que entrarà en funcionament durant les properes setmanes | Som Mobilitat
La Vall de Cardós ha presentat aquest divendres un vehicle elèctric compartit que entrarà en funcionament durant les properes setmanes. La iniciativa és fruit de la cooperativa Som Mobilitat, el Consorci Leader Pirineu Occidental i l'ajuntament del municipi, que han unit esforços per tal d'impulsar aquest projecte de mobilitat sostenible.

El nou vehicle, un utilitari Renault Zoe, compta amb una autonomia de més de 200 quilòmetres i estarà al servei de totes aquelles persones o institucions que es facin sòcies de la cooperativa Som Mobilitat, entitat propietària del vehicle que gestiona el servei. El Consorci Leader Pirineu Occidental participa en el projecte de cooperació Energia, Forest i Canvi Climàtic (ENFOCC), liderat pel LEADER Ripollès Ges Bisaura.

Aquest té com a finalitat fer arribar a les entitats locals, als diferents sectors econòmics i a la població en general la idea que una nova cultura energètica i forestal és possible, a fi de generar un impacte important als territoris rurals. La mobilitat elèctrica compartida potencia la transició cap a un model energètic sostenible i fomenta el consum responsable en l'àmbit de la mobilitat.

L’Ajuntament de Vall Cardós valora positivament la possibilitat d’oferir serveis com aquests tot apostant per alternatives de transport més sostenibles i amb la doble voluntat de que els veïns del municipi puguin tenir accés a un vehicle compartit pel seu ús quotidià. A la vegada, es difon i es dona a conèixer el vehicle elèctric com una opció real i que també pot tenir implantació en les zones de muntanya.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació