Dissabte, 27 d'abril de 2024
fotografia

El llegat del fotògraf Esteve Lucerón, al Molí de l'Oli de la Pobla

L'exposició «La Perona. L’espai i la gent» obrirà aquest dissabte i es podrà visitar fins al 9 d'octubre

Redacció la Pobla de Segur | 5 de setembre de 2022 a les 11:29
Una de les fotografies fetes per Lucerón al barri de La Perona | Esteve Lucerón (AFB)
El llegat fotogràfic del poblatà Esteve Lucerón tornarà al seu poble natal a partir d'aquest dissabte. El Molí de l'Oli acollirà l'exposició La Perona. L'espai i la gent, un recull d'imatges que el fotògraf, mort el passat mes d'abril als 72 anys, va dur a terme durant nou anys a La Perona, el darrer barri de barraques de la ciutat de Barcelona.

Tot i no dedicar-se professionalment a la fotografia, entre 1980 i 1989, Lucerón, que havia estudiat al Centre Internacional de Fotografia de Barcelona, va ser un asidu d'aquest barri de la capital catalana, ja desaparegut. El poblatà va saber retratar i denunciar la misèria amb que vivien els seus més de 5.000 habitants, alhora que va implicar-se en les iniciatives de la zona, treballant en el magatzem de tallers de formació ocupacional.


Després de la desaparició de La Perona, l'any 1989, Esteve Lucerón va seguir anant al lloc on anys enrere hi havia hagut les barraques, on actualment es troba el Parc de Sant Martí de Provençals. En total, el fotògraf va acumular més de 2.000 negatius arran del seu pas per aquest barri, i que ara formen part de l'exposició, impulsada per l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona just abans de la seva mort.

La mostra, un homenatge a la trajectòria de Lucerón, es podrà visitar al Molí de l'Oli fins al 9 d'octubre tots els divendres, dissabtes i diumenges, de les 18 a les 20h.

 

Altres notícies que et poden interessar






 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació