Divendres, 19 d'abril de 2024
residències

La Pobla de Segur ampliarà la residència Verge de Ribera aprofitant les habitacions deixades per les monges

El consistori vol incoporar vuit estances més, renovar el teulat i millorar l'eficiència energètica de l'edifici

Redacció la Pobla de Segur | 5 de setembre de 2022 a les 10:52
Façana de la Residència Nostra Senyora de Ribera | TGE
L'Ajuntament de la Pobla de Segur té previst dur a terme una ampliació de la residència Verge de Ribera aprofitant la partida de les dues últimes monges del centre el passat mes de juliol. Concretament, el consistori vol incorporar vuit noves habitacions al tercer pis de l'edifici -on vivien les germanes- i que també compta amb magatzems i despatxos.

En declaracions a Pallars Digital, l'alcalde de la Pobla, Marc Baró, explica que el projecte -pressupostat amb un total de 774.006 euros- parteix de la convocatòria d'una subvenció dels fons Next Generation a través de la conselleria de Drets Socials. En aquest sentit, l'ajuntament ha sol·licitat 639.675 euros perquè la reforma pugui tirar endavant.

A banda d'incoporar les noves estances, el projecte també contempla una modernització de l'edifici de la residència, inaugurada l'any 1959, així com la renovació del teulat i la millora de l'eficiència energètica del centre. 

Baró subratlla que si obtenen la subvenció, els treballs de reforma es duran a terme pas a pas, ja que, assenyala, per tal de realitzar les obres cal moure als residents de les habitacions. En aquest sentit, l'alcalde afirma que amb la incoporació de les noves cambres, el procés podrà ser més àgil.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació