Divendres, 19 d'abril de 2024
residències

Les dos últimes monges de la residència de la Pobla marxaran aquest estiu

Feia 104 anys que la congregació del Cor de Maria participava en la tasca assistencial del centre

Redacció La Pobla de Segur | 18 de maig de 2022 a les 12:20
La decisió és fruit d'un desacord de la congregació amb el consistori poblatà | Bisbat d'Urgell
Les dos últimes monges de la Residència Verge de Ribera de la Pobla de Segur deixaran el centre el proper 15 de juliol. Així ho ha confirmat a Pallars Digital el seu alcalde, Marc Baró, que apunta que la decisió correspon a la congregació Missioneres Filles del Cor de Maria, que participa en la tasca assistencial de la residència des de l'any 1918.

La propera partida de les monges, de 72 i 73 anys, és fruit d'un desacord amb el consistori. Tot plegat, es remunta a principis d'any, quan una de les tres monges que encara donava servei a la residència va marxar.

Per aquest motiu, el consistori, explica Baró, el consistori va proposar a la congregació firmar un conveni, ja que les tres places havien de sortir a concurs públic d'acord amb la nova reforma laboral. Una possibilitat, però, que va ser rebutjada per la congregació davant la "sorpresa" de l'ajuntament, que no esperava aquesta reacció.

Ara, doncs, aquestes dos places vacants hauran de ser cobertes. En aquest sentit, el consistori poblatà ja ha tret a concurs una d'elles, d'infermeria higienicosanitària, i cobrirà la de gerontòleg a través de la borsa de treball.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació