Dissabte, 20 d'abril de 2024
camins

Els veïns de Baix Pallars recuperen el recorregut de l'estany de Montcortès

La nova ruta evitarà passar per camps privats i permetrà gaudir d'unes vistes privilegiades d'aquest espai natural

Redacció Baix Pallars | 1 de juny de 2022 a les 11:37
Dissabte va tenir lloc la caminada per inaugurar la nova ruta | Ajuntament de Baix Pallars
Els veïns de Baix Pallars han aconseguit recuperar el recorregut que dona la volta a l'estany de Montcortès. Es tracta d'una iniciativa que ha estat possible gràcies a l'ajuda del Cinquè Llac, que ha donat el seu darrer premi de 10.000 euros per tal que el projecte fos una realitat. En declaracions a Pallars Digital, l'alcaldessa Anna Sentinella ha explicat que aquesta nova ruta evitarà passar per finques privades, però alhora ofereix unes vistes privilegiades de la zona i de l'estany.

El nou recorregut es va estrenar aquest mateix dissabte al matí amb una caminada al voltant d'aquest gran espai natural, situat a 1.030 metres d'alçada, i que, precisament, va comptar amb una visita guiada a càrrec de l'empresa Salvatgines, dedicada a l'observació i la divulgació de la fauna salvatge.

De fet, en la recuperació de la ruta al voltant de l'estany també s'han reparat diversos murs de pedra seca, un element patrimonial de gran importància al Pallars, i també s'han col·locat diversos nius per fomentar la presència i la conservació de la fauna de Baix Pallars. 

El mateix dissabte, i després de la camianda, a les 12 del migidia el local de socis del poble va acollir la xerrada Evidències del canvi climàtic a l'estany de Montcortès. Un acte emmarcat en la 6ª Setmana dels Geoparcs Europeus. L'activitat va anar a càrrec de la Doctora Teresa Vegas Vilarúbia i del Doctor Valentí Rull.

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació