Divendres, 19 d'abril de 2024
fires

Tremp presenta el cartell i el preprograma de la Fira Pallars Terra de Corder

La fira s’amplia a tot el cap de setmana amb dues activitats centrals: el mercat firal de dissabte i el dinar popular, el diumenge

Redacció Tremp | 6 d'abril de 2022 a les 08:24
Imatge de la presentació de la Fira davant l'Ajuntament de Tremp | ACN

Tremp ha presentat aquest dimarts el cartell i el preprograma de la Fira Pallars Terra de Corder, que tindrà lloc els dies 7 i 8 de maig. Es tracta de la primera edició d’aquest esdeveniment que recupera totalment la presencialitat, després d'haver de suspendre la del 2020 -que havia de ser la primera després de reformular la Fira de Primavera- i d'adaptar la del 2021, que es va incloure dins de Tastets de fira a causa de la pandèmia.

L'esdeveniment tindrà dos activitats centrals: el mercat firal de dissabte i el dinar popular, el diumenge. L’eix vertebrador de la fira serà la ramaderia d'oví, tradicionalment un dels motors econòmics del Pallars, i que defineix els paisatges del Jussà, així com la seva societat. Des de l’any 2015, l’Ajuntament de Tremp a través del seu programa Al teu gust, aliments del Pallars desenvolupa un projecte de preservació, revalorització i dinamització d’aquest sector i d’altres vinculats al corder, com són la carnisseria i la restauració.



Així, la fira d'enguany vol ser un espai per a tots els públics on fer difusió d’aquesta cultura ramadera i que serveixi també per reivindicar el consum de la carn de corder, un producte de proximitat i amb alt valor nutricional i gastronòmic. 

Per tal d’oferir als pallaresos i visitants un cap de setmana atractiu, s’està acabant d’organitzar un programa d’actes on hi haurà des d’un tast de formatges conduit per Enric Canut, fins a la tradicional cercavila amb els Gegants de Tremp i els capgrossos xisquets. I per posar la nota musical a la fira, el dissabte hi haurà un concert de fi de festa en el marc de la Pallars Food Fest, a càrrec del grup The Groov&Sounds.




Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació